مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

۱۶۳ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آیا به دنبال مراکز آزمایش ازدواج قزوین می‌گردید؟ آیا از هدف این آزمایش و نتیجه‌ای که به دست می‌آید اطلاعی دارید؟ در آزمایش ازدواج نمونه‌های خون از زن و مرد گرفته می‌شود و بر اساس زمینه‌های ژنتیکی نهفته احتمال بروز تالاسمی در فرزندان مشخص می‌گردد. با این حال شما برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایر بیماری‌های ژنتیکی قابل توارث یا اطمینان از سلامت خود و همسرتان از نظر مبتلا بودن به انواع بیماری‌ها می‌توانید آزمایش‌های اختیاری و جانبی دیگری را نیز انجام دهید. در صورتی که در قزوین زندگی می‌کنید و به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد مراکز آزمایش ازدواج در این شهر هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. همچنین بهره بردن از مشاوره ازدواج در کنار انجام آزمایش‌ها می‌تواند خیال شما را بابت ازدواج راحت تر کند.

منبع: آدرس مراکز آزمایش ازدواج قزوین و شهرستان‌های قزوین

اقدامات قبل از ازدواج در مراکز آزمایش ازدواج قزوین

ازدواج یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های افراد در زندگی است. همه انسان‌ها دوست دارند زندگی خوبی را برای خود رقم بزنند و بهترین انتخاب‌ها را داشته باشند. برای اینکه افراد شتاب زده عمل نکنند و بهترین تصمیم گیری را در فرایند ازدواج خود داشته باشند توصیه می‌شود که قبل از ازدواج یکسری اقدامات را انجام دهند تا بتوانند عواملی نظیر میزان سلامت جسمانی، سلامت روانی و ویژگی‌های روان شناختی شریک زندگی شان را بسنجند و در نهایت با دید بازتر و آگاهانه‌تر تصمیم بگیرند. ما در ادامه به فرایندهای مختلفی که باید در این زمینه انجام بگیرد اشاره کرده‌ایم. در نظر گرفتن این فرایندها به شما کمک می‌کند تا بتوانید ازدواج موفق‌تری داشته باشید و در آینده با مشکل کم‌تری روبه‌رو شوید. 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ازدواج موفق کلیک کنید. 

کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج

کمک گرفتن از یک روانشناس و پیگیری جلسات مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک می‌کند تا بتوانید به شناخت بیشتری در مورد روحیات یکدیگر دست یابید. همچنین با افزایش بینش نسبت به نیازها و معیارهای خود به این نتیجه می‌رسید که چقدر می‌توانید با فرد مقابل خود سازگار شده و در طول زندگی مشترک در کنار او احساس رضایت و تفاهم داشته باشید. روانشناس برای اینکه بتواند اطلاعات دقیق‌تری در مورد ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری هریک از شما ارائه دهد ممکن است از آزمون‌های شخصیتی و سایر تست‌های روان شناختی در کنار جلسات مشاوره کمک بگیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره ازدواج کلیک کنید.

انجام آزمایش‌های مرتبط با سلامتی در مراکز آزمایش ازدواج قزوین

علاوه بر اینکه افراد نیاز دارند در مورد ویژگی‌های روانی و رفتاری یکدیگر اطلاعات کسب کنند حق دارند در مورد میزان سلامت جسمانی فرد مقابل نیز به شناخت بیشتری دست یابند و احتمال بروز مشکلات ژنتیکی برای فرزندان را از قبل بدانند. از همین رو شما می‌توانید اقداماتی نظیر انجام آزمایش‌های ژنتیک، آزمایش ایدز، هپاتیت و … را قبل از ازدواج در دستور کار خود قرار دهید. البته در برخی فرهنگ‌ها درخواست آزمایش‌هایی نظیر ایدز ممکن است نوعی توهین برداشت شود و باعث بروز واکنش نامناسب در طرف مقابل شود. در این شرایط ابتدا لازم است آمادگی لازم را در فرد ایجاد نمایید، درخواست خود را در یک موقعیت متناسب مطرح کنید و یا از مشاور خود بخواهید تا در مورد این بیماری‌ها اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهد تا زمینه و آمادگی لازم برای انجام تست آن‌ها در هردوی شما ایجاد شود.

بیشتر بخوانید : روانشناسی ازدواج | چرا باید برای ازدواج به روانشناسی مراجعه کرد؟

آدرس مراکز آزمایش ازدواج قزوین

مرکز آزمایش ازدواج سنا قزوین، چهارراه فردوسی، طبقه فوقانی پوشاک مطهری
مرکز آزمایش ازدواج نواب قزوین، خیابان نواب شمالی، جنب راهنمایی رانندگی سابق
مرکز آزمایش ازدواج دکتر سمیعی قزوین، خیابان بوعلی، چها راه فردوسی، ساختمان پزشکان فردوسی، طبقه ۴، واحد ۱۴
مرکز آزمایش ازدواج نور قزوین، بویین زهرا، خیابان معلم غربی
مرکز آزمایش ازدواج خاتم قزوین، چهار راه فردوسی، نبش کوچه ساحل، ساختمان پزشکان عرفان، طبقه همکف
مرکز آزمایش ازدواج دانشگاه علوم پزشکی قزوین قزوین، خیابان فردوسی، بالاتر از چهارراه فردوسی، روبروی بیمارستان مهرگان

آزمایش ازدواج چیست؟

آزمایش ازدواج یکی از فرایندهای اجباری است که زوجین باید قبل از عقد رسمی انجام دهند. در طی این آزمایش نمونه خون از هردو نفر گرفته می‌شود و براساس فاکتورهای ژنتیکی نهفته در آن احتمال بروز بیماری تالاسمی در فرزندان مشخص می‌شود. به دلیل شیوع بالای این بیماری در ایرانیان این آزمایش در برنامه مداخلات پیش از ازدواج گنجانده شده است.

بیماری تالاسمی دو شکل مینور و ماژور دارد. افرادی که مبتلا به شکل مینور این بیماری باشند هیچ گونه علامت خاصی نخواهند داشت و ممکن است ندانند دچار این مشکل هستند. اما ازدواج دو فرد با تالاسمی مینور باعث می‌شود که به احتمال زیاد فرزندان دچار شکل ماژور این بیماری شوند و در نتیجه با علائم تالاسمی به دنیا بیایند. در آزمایش ازدواج در کنار نمونه خون از زوجین آزمایش ادرار نیز گرفته می‌شود که اعتیاد به مواد مخدر را می‌سنجد.

بیشتر بخوانید : انواع ازدواج | آشنایی با انواع اشکال ازدواج

آزمایش های اختیاری در مراکز آزمایش ازدواج قزوین

داشتن فرزندانی سالم و تشکیل یک خانوداه شاداب یکی از انگیزه‌های اصلی ازدواج برای بسیاری از افراد است. از همین رو بسیار اهمیت دارد که از قبل در مورد بیماری‌های قابل توارث و مشکلات ژنتیکی فکر کنید. با توجه به اینکه در آزمایش اجباری ازدواج تنها احتمال بروز بیماری تالاسمی سنجیده می‌شود سایر مشکلات نظیر نظیر انواع عقب ماندگی‌های جسمی و ذهنی ژنتیکی نادیده گرفته می‌شوند. از همین رو برای تخمین احتمال بروز این مشکلات لازم است از آزمایش‌های تکمیلی دیگر استفاده کنید. این امر به خصوص برای کسانی که قصد ازدواج فامیلی دارند یا بیماری ژنتیکی خاصی در خانواده شان جریان دارد از اهمیت و ضرورت بیشتری برخوردار است.

بیشتر بخوانید : رابطه قبل ازدواج | روابط قبل از ازدواج چگونه باید باشد؟

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا قبل از انجام آزمایش ازدواج محدودیت خاصی برای مصرف داروها وجود دارد؟

بله تا 72 ساعت قبل از انجام آزمایش لازم است که از خوردن داروهای کدئین دار خودداری کنید.

آیا مشاوره ازدواج می تواند ملاک ها و معیارهای مناسب برای انتخاب همسر را در اختیار ما قرار دهد؟

در انتخاب همسر باید به این مسئله توجه داشته باشید که دو دسته معیار عمومی و شخصی وجود دارند. معیارهای عمومی می‌توانند مسائلی نظیر فاکتورهای اخلاقی کلی نظیر متعهد بودن، مسئولیت پذیری و صداقت را در بر بگیرند که روانشناسان در مورد آن‌ها به شما اطلاعات می‌دهد اما مسئله بسیار مهم تر ملاک‌های شخصی و منحصر به فردی است که شما برای خود دارید و در واقع بدون آن‌ها نمی‌توانید رضایت خاطر داشته باشید. روانشناس تلاش می‌کند تا با ایجاد مهارت خودآگاهی به شما کمک کند تا این معیارها را در خود شناسایی کنید و به این ترتیب انتخاب بهتری داشته باشید. برای آشنایی با ملاک انتخاب همسر کلیک کنید.

روانشناسان در مشاوره پیش از ازدواج چه کمکی به ما می‌کنند؟

همان طور که گفته شد مشاوره ازدواج به شما کمک می‌کند تا الگوهای شخصیتی و پایدار رفتار شریک آینده‌تان را بیشتر بشناسید، در مورد ملاک‌ها و معیارهای خود به درک روشن‌تری برسید و در نهایت با توجه به تناسب ویژگی‌های خود با فرد مقابل به تصمیم بهتری در مورد آینده‌تان برسید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: آدرس مراکز آزمایش ازدواج قزوین و شهرستان‌های قزوین

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

تحقیر دیگران رفتاری است که در بعضی‌ها دیده می‌شود. بااین‌حال شاید بسیاری از ما ندانیم که این کار می‌تواند چه تأثیراتی روی خود فرد و همین‌طور کسی که تحقیر می‌شود داشته باشد. روان‌شناسان معتقدند ازبین‌رفتن یک رابطه و همین‌طور آسیب‌دیدن اعتمادبه‌نفس طرف مقابل از مهم‌ترین عواقب تحقیر دیگران است. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم کسانی که دیگران را تحقیر می‌کنند خودشان هم رنج بسیاری را تحمل می‌کنند. زیرا آن‌ها تا حد زیادی خودشان را از داشتن یک رابطه مطلوب محروم می‌کنند. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم عواقب تحقیر دیگران را با یکدیگر بررسی کنیم. درعین‌حال توصیه می‌کنیم اگر در رابطه‌ای قرار دارید که مدام تحقیر می‌شوید و یا اگر احساس می‌کنید ناخواسته و همیشه دست به تحقیر دیگران می‌زنید بهتر است برای حل این مشکل از مشاور کمک بگیرید. برای آشنایی بیشتر با مهارت های ارتباطی کلیک کنید.

منبع: تحقیر دیگران چه عواقبی دارد؟

عواقب تحقیر دیگران

تحقیر کردن دیگران می‌تواند عواقب منفی بسیاری را برای آن‌ها به همراه داشته باشد. این موضوع به حدی جدی است که اگر شما از تأثیر رفتارتان بر دیگران آگاهی داشته باشید هرگز دست به این کار نخواهید زد. روان‌شناسان معتقدند مهم‌ترین پیامدهای تحقیر دیگران عبارتند از:

آسیب‌دیدن رابطه

اولین و شایع‌ترین مشکلی که با تحقیر دیگران پیش می‌آید ازبین‌رفتن رابطه شما است. هیچ‌کس در رابطه‌ای که قرار باشد همیشه تحقیر شود باقی نمی‌ماند. اما اگر به هر دلیلی رابطه پر از تحقیر را ادامه می‌دهد می‌توان مطمئن بود که از درون خشم و ناراحتی بسیاری را تحمل می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود که کیفیت رابطه و علاقه میان شما دیگر به‌اندازه روزهای اول نباشد. به همین خاطر می‌توان گفت این پیامد تحقیر کردن دیگران هم گریبان تحقیرکننده و هم کسی که مورد تحقیر قرار می‌گیرد را خواهد گرفت. کسانی که دائماً دیگران را تحقیر می‌کنند درواقع دائماً خودشان را تنهاتر می‌کنند. کسی که در یک رابطه تحقیر می‌شود نیز احساس خشم و ازبین‌رفتن علاقه را تجربه خواهد کرد.

احساس حقارت و اعتمادبه‌نفس پایین

یکی دیگر از پیامدهای بسیار جدی تحقیر شدن این است که فرد اعتمادبه‌نفس خود را از دست خواهد داد. در واقع وقتی یک نفر دائم به شما گوشزد می‌کند که کارهای‌تان را درست انجام نمی‌دهید این موضوع به‌تدریج تبدیل به باور خودتان هم خواهد شد. کسی که مورد تحقیر قرار می‌گیرد دیریازود باور خواهد کرد که حداقل در زمینه‌هایی که از او انتقاد می‌شود توانایی ندارد. این موضوع اعتمادبه‌نفس او را در این زمینه‌ها از بین خواهد برد.

تحقیر دیگران و تصویر ذهنی منفی از خود

وقتی تحقیر شدن به‌خصوص در کودکان ادامه پیدا کند فرد به‌تدریج به این باور می‌رسد که به‌طورکلی شخصیت ارزشمندی نیست. در حقیقت تحقیر شدن باعث به‌وجودآمدن تصویر ذهنی (من بد هستم) در فرد می‌شود. شکل گرفتن چنین تصوری باعث می‌شود که او به‌طورکلی عزت‌نفس و احساس ارزشمندی خودش را از دست بدهد. به همین خاطر بیشتر کسانی که تحقیر می‌شوند نه فقط در زمینه‌هایی که از آن‌ها انتقاد شده بلکه راجع به کل شخصیت‌شان یک تصور منفی پیدا می‌کنند.

یادگیری

یکی از عواقب تحقیر کردن دیگران این است که شما این رفتار را به آن‌ها یاد می‌دهید. روان‌شناسان معتقدند بسیاری از کسانی که دیگران را تحقیر می‌کنند خودشان در بخش‌هایی از زندگی و به‌خصوص دوران کودکی مورد تحقیر دیگران قرار گرفته‌اند.

بیماری‌های روحی

احتمال ابتلا به بیماری‌های روحی و به‌خصوص اضطراب و افسردگی در کسانی که مورد تحقیر و انتقاد قرار می‌گیرند بیش از دیگران است. همان‌طور که گفتیم تحقیر شدن عزت‌نفس و احساس ارزشمندی فرد را از بین می‌برد. این شرایط مهم‌ترین عوامل خطر برای درگیر شدن با افسردگی هستند. از طرف دیگر وقتی دیگران دائماً به شما می‌گویند که نمی‌توانید کاری را انجام بدهید به‌احتمال زیاد در زمان انجام‌دادن آن دچار اضطراب می‌شوید. یا شاید هر کاری که می‌خواهید انجام بدهید احساس کنید توان انجام‌دادن آن را ندارید. همین موضوع می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های اضطرابی باشد.

واکنش مناسب در برابر تحقیر شدن

اگر احساس می‌کنید رفتار طرف مقابل شما باعث تحقیر و ناراحتی‌تان شده است در اولین قدم بهتر است که با او صحبت کنید. سعی کنید احساسات خود را راجع به کاری که او انجام می‌دهد بیان کنید و از دوست یا همسرتان بخواهید که این رفتار را کنار بگذارد. بسیاری از مواقع کسانی که دیگران را تحقیر می‌کنند خودشان از پیامدهای کاری که می‌کنند آگاه نیستند. به همین خاطر صحبت‌کردن با آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی کمک‌کننده باشد.

اگر احساس می‌کنید که صحبت‌کردن نمی‌تواند به بهبود رابطه شما کمک کند شاید وقت آن رسیده که برای ادامه رابطه‌تان تصمیم جدی‌تری بگیرید. به‌خاطر داشته باشید که پایان‌دادن به روابط سمی و ناراحت‌کننده یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌بایست برای حفظ سلامت روان خود انجام بدهید. به همین خاطر بهتر است زمانی را با خودتان خلوت کنید و به این موضوع فکر کنید که چطور می‌توانید رابطه خود با شخصی که شما را تحقیر می‌کند را مدیریت کنید.

عواقب تحقیر دیگران و اهمیت مشاوره

یکی از راهکارهایی که در پایان‌دادن به تحقیر می‌تواند بسیار مفید باشد کمک‌گرفتن از یک مشاور است. بسیاری از مواقع شما نمی‌توانید ارتباطتان با کسی که تحقیرتان می‌کند را کنار بگذارید. برای مثال ما نمی‌توانیم والدین یا خواهر و برادرمان را عوض کنیم. در چنین شرایطی مشاورین با بررسی شرایط و مشکلات رابطه به شما کمک می‌کنند تا جلوی آسیب‌های رابطه‌تان را بگیرید. بسیاری از مواقع تحقیر کردن دیگران به این خاطر است که ما راه‌های صحیح ارتباط برقرار کردن و بیان منظورمان را بلد نیستیم. یا شاید افکار اشتباهی داریم مثل اینکه تصور می‌کنیم همه باید شبیه ما فکر و رفتار کنند. در این موقعیت‌ها روان‌شناس به شما کمک خواهد کرد تا این ضعف‌ها را برطرف کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه روابط می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

چطور با کسی که دائماً مرا تحقیر می‌کند برخورد کنم؟

اولین و بهترین راه این است که با طرف مقابل صحبت کنید و او را در جریان احساسات خود بگذارید. اما اگر این راهکار به شما کمک نکرد کمک‌گرفتن از یک مشاور می‌تواند مفید باشد. در غیر این صورت بهتر است کمی جدی‌تر راجع به ادامه رابطه خود فکر کنید.

تحقیر شدن دائم در یک رابطه چه مشکلاتی را به همراه دارد؟

آسیب‌دیدن رابطه، ازبین‌رفتن اعتمادبه‌نفس و درگیری با بیماری‌های روحی از جمله مشکلاتی هستند که در اثر تحقیر شدن دائمی به وجود می‌آیند.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: تحقیر دیگران چه عواقبی دارد؟

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

کمک به افراد افسرده یکی از اقدامات موثر اطرافیان برای تسریع روند درمان می‌باشد. افسردگی یکی از رایج‌ترین اختلالات روانی عصر مدرن است. این مشکل به شکل فراگیر مردم از هر سن و جنسیت و فرهنگی را می‌تواند درگیر خود کند. ازاین‌جهت کمک کردن به افراد افسرده به‌خصوص کسانی که جزو آشنایان و نزدیکان ما هستند، بسیار قابل‌توجه است. اهمیت این موضوع زمانی دوچندان می‌شود که احتمال اقدام به خودکشی در مورد این بیماران مطرح شود؛ بنابراین لازم است از راهکارهایی که می‌تواند در مورد بهبود افراد مبتلابه افسردگی یاری‌رسان باشد، آگاهی‌های لازم را کسب کرد. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

منبع: کمک به افراد افسرده با توجه به روانشناسی

کمک کردن به افراد افسرده

افسردگی، اختلالی روانی است که می‌تواند بر جنبه‌های زیادی از زندگی فرد تأثیر بگذارد. علاوه بر این، چنین بیماری‌ای باعث می‌شود اطرافیان شخص نیز در تعاملات خود با وی، دچار مشکلاتی شوند. یکی از مهم‌ترین علل بروز این مشکلات، آشنا نبودن با ویژگی‌های اختلال افسردگی و اثرات آن بر مبتلایان است. ازاین‌رو، در ابتدای راه برای کمک به بهبود این افراد، باید از برخی مشخصه‌های افسردگی اطلاع پیدا کرد.

لازم به ذکر است که این موضوع در مورد خانواده‌هایی که تجربه موارد افسردگی، اختلالات خلقی و خودکشی داشته‌اند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. لذا باید در نظر داشت اولین قدم در جلوگیری از بروز دوباره چنین مسائلی، آشنایی با ویژگی‌های افراد مبتلا و نیز افزایش آگاهی در مورد نحوه کمک‌رسانی به آنان است. برای آشنایی بیشتر درباره نحوه برخورد با افسرده ها کلیک کنید.

ویژگی‌های مشخص‌کننده افراد افسرده

طبق گزارش‌های مراجعان مبتلابه افسردگی، یکی از مهم‌ترین موانع درمان این بیماری، واکنش‌های نامناسب نزدیکان بیماران است. البته لازم به ذکر است که رفتارها و عکس‌العمل اطرافیان یا خانواده غالباً به دلیل عدم آشنایی با نشانه‌ها و مشخصه‌های افسردگی است. آن‌ها تغییراتی که در شخص افسرده رخ‌داده را به عوامل شخصیتی او نسبت می‌دهند و درنتیجه، مشکل او را نه ناشی از یک بیماری، بلکه به دلیل تنبلی و بی‌توجه بودن او در نظر می‌گیرند. برای آشنایی با نشانه های افسردگی کلیک کنید.

باید توجه کنید که در کسانی که در حال گذراندن دوره‌های افسردگی هستند، ممکن است نشانه‌های زیر به چشم بخورد:

  • بی‌علاقگی و کاهش تمایل نسبت به مسائل زندگی؛ مانند شغل، تفریحات گذشته، سلامت شخصی
  • بی‌انگیزه شدن در مورد انجام کارهایی که فرد قبلاً دوست داشته است
  • تغییرات چشم‌گیر در وزن
  • کاهش یا افزایش قابل‌توجه در اشتها
  • بروز مشکلات خواب
  • افزایش غیرعادی تحریک‌پذیری
  • بی‌قراری
  • نداشتن انرژی و احساس خستگی زیاد
  • مشکلاتی در تمرکز و تصمیم‌گیری
  • تغییرات ناگهانی خلقی مثل حملات گریه
  • احساس ناامیدی و بی‌ارزش بودن زندگی
  • داشتن افکار خودکشی و یا اقدام به خودکشی

نکته‌ای که باید در مورد نشانه‌های ذکرشده موردتوجه قرار گیرد، این است که این علائم باعث به وجود آمدن مشکلاتی درزمینهٔ سازگاری برای فرد می‌شوند و یا اینکه موجب ناراحتی‌هایی روانی برای او می‌گردند.

اهمیت کمک اطرافیان به فرد افسرده

اغلب، نشانه‌های افراد افسرده برای نزدیکان آن‌ها، به‌ویژه اعضای خانواده بسیار ناراحت‌کننده و دشوار است. این موضوع گاهی سبب می‌شود که خانواده‌ها، این مشکلات را به‌طورکلی انکار کنند و به‌جای حل آن‌ها، تنها صورت‌مسئله را پاک کنند. درحالی‌که برای کمک به بهبود علائم ناراحت‌کننده بیماران، باید ابتدا آن‌ها را به‌عنوان مشخصه‌هایی از یک بیماری پذیرفت.

لازم به ذکر است که بسیاری از نشانه‌های افسردگی ازجمله بی‌علاقگی، بی‌انگیزه شدن و اقدامات خودکشی، بیشتر به معنی درخواست کمک شخص از دیگران است. بااینکه ممکن است برخی از این علائم باعث ناراحتی اعضای خانواده نیز گردند، اما باید به یاد داشت که در صورت کتمان این مسائل، ممکن است مشکلات بزرگ‌تری به وجود آید. مشکلاتی که حتی می‌تواند به از دست دادن عزیزان منجر شود.

نحوه کمک به افراد افسرده

قبل از هر چیز باید به این نکته توجه کنید که شخص افسرده به جملات بیهوده‌ای مثل «تو نباید این‌قدر بی‌انگیزه باش» «تو قبلاً این‌جوری نبودی» «توقع دارم به روزهای گذشته خود برگردی» و یا جملات صرفاً انگیزشی نیاز ندارد. آنچه لازم است به‌عنوان دلسوز او انجام دهید، حضور گرم و همدلانه در کنار وی است. او باید در عمل و رفتار شما نگرانی‌تان را احساس کند.

برخورد مناسب با افراد مبتلابه افسردگی نیاز به حساسیت‌های زیادی دارد، لذا پیشنهاد می‌شود سرخود عمل‌نکرده و از راهنمایی‌های مشاوران و متخصصان حوزه روان‌شناسی بهره‌مند شوید. در ادامه به ذکر روش‌هایی در این زمینه می‌پردازیم. برای آشنایی بیشتر با درمان افسردگی کلیک کنید.

روش‌هایی برای کمک به اشخاص افسرده

حمایت از شخص افسرده

بیماران افسرده باید این احساس را داشته باشند که باوجود تمام تغییراتی که در حالت روحی خود داشته‌اند، بازهم کسانی را در کنار خود دارند که در کنارشان هستند. باید از طریق گوش کردن فعالانه به دغدغه‌های او، این اطمینان را در وی ایجاد کنید که می‌خواهید بدون قضاوت از احساساتش آگاه شوید. گاهی حتی کنار هم نشستن بدون هیچ حرفی می‌تواند در این مورد کمک‌کننده باشد.

درک کردن طوفان هیجانات فرد افسرده

در طی دوره‌های افسردگی، شخص هیجانات متنوعی را با شدت‌های گوناگون تجربه می‌کند. مهم این است که به او کمک کنید تا به‌روشنی از این هیجانات خود آگاه شود و به‌درستی آنان را بشناسد. در این صورت به‌جای ناراحتی و عذاب وجدان گرفتن، می‌تواند آن‌ها را بپذیرد و در جهت تغییرشان اقدام کند. برای آشنایی با راهکارهایی برای افزایش انگیزه در افراد افسرده کلیک کنید.

اصرار نکردن در مورد شاد بودن اجباری

یکی از نشانه‌های افسردگی این است که فرد نسبت به آنچه قبلاً باعث تفریح و خوش‌گذرانی‌اش می‌شد، بی‌علاقه می‌گردد. در این حالت وادار کردن وی به انجام آن‌ها نه‌تنها باعث لذت او نمی‌شود، بلکه فرد را به‌طور کامل از آن فعالیت بیزار می‌کند.

تشویق فرد به مراجعه به روانشناس

همان‌طور که قبلاً گفته شد، برخورد با بیماران مبتلابه افسردگی بسیار حساس است، چراکه هرگونه رفتار نامناسب می‌تواند اثر بسیار زیاد و مخربی در روند بهبود فرد بگذارد. درنتیجه بهترین کار، گرفتن راهکارهای تخصصی از افراد متخصص این زمینه ازجمله روانشناسان هستند.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: کمک به افراد افسرده با توجه به روانشناسی

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

پول توجیبی کودکان چقدر باشد خوب است؟ در حال حاضر در شرایط اقتصادی قرار داریم که اهمیت مدیریت مالی و پس انداز کردن بیش از گذشته می‌باشد؛ به همین دلیل لازم است، آموزش‌های مورد نیاز در این زمینه، به کودکان داده شود. یادگرفتن مهارت مدیریت مالی از سنین کودکی سبب می‌شود که فرد در دوران بزرگسالی نیز بهتر بتواند از پس امور اقتصادی مربوط به زندگی برآید. پول تو جیبی دادن به کودکان وابسته به سن و موقعیتی که در آن قرار دارند، می‌تواند مقادیر متفاوتی داشته باشد اما بهتر است با راهی شدن کودک به مدرسه، به منظور افزایش حس استقلال و همینطور تقویت اعتماد به نفس فرزند خود، روزانه و یا هفتگی مقداری پول به عنوان پول تو جیبی به او بدهید. در ادامه درباره اهمیت و مقدار پول تو جیبی به کودکان صحبت کرده‌ایم. اگر در این زمینه با سوالی مواجه هستید، می‌توانید از مشاوره کودک استفاده نمایید.

منبع: پول توجیبی کودکان

اهمیت پول توجیبی دادن به کودکان

با بزرگ شدن کودک و رفتن او به مدرسه، پدر و مادر نیز باید از شیوه‌های تربیتی دیگری برای آموزش او استفاده کنند. شرایط تربیتی کودکان در این سن تا حدود زیادی وارد بعد اجتماعی می‌شود که نیاز است آن‌ها برخی ملزومات رفتاری را بیاموزند. یکی از مهم‌ترین مسائلی که کودک باید با آن آشنا شود و بیاموزد، مسائل مالی است. در این سن پول داشتن و برنامه‌ریزی کردن برای خرج آن و همینطور پس‌انداز کردن دارای اهمیت بیشتری است. 

برخی از پدر و مادرها تمایل دارند تمامی نیازها و مخارج فرزندان خود را تامین کنند که نیازی به دادن پول توجیبی به آن‌ها نباشد. اما واقعیت این است که زمانی کودکان متوجه ارزش پول و نحوه خرج کردن آن خواهند شد که خودشان مقداری پول در دست داشته باشند و برای خرج کردن آن برنامه ریزی کنند.

متخصصان تربیت کودک بر این عقیده هستند که کودکان به واسطه گرفتن پول توجیبی، پس انداز کردن، بخشیدن و آینده‌نگری را می‌آموزند. پول توجیبی سبب رشد شخصیت کودک می‌شود و احساس استقلال و همینطور مسئولیت‌پذیری را در او تقویت می‌کند.

بنابراین توصیه می‌شود والدین وابسته به شرایط اقتصادی خود، مبلغی را به عنوان هفتگی و یا ماهانه برای فرزند خود در نظر بگیرند و به آن‌ها یادآور شوند که با این پول باید نیازهای خود را برآورده سازند و همینطور پس انداز نیز داشته باشند.

از چه زمانی باید به کودکان پول توجیبی بدهیم؟

زمانی پول توجیبی دادن به کودکان مفید واقع می‌شود که کودک مفهوم شمارش، اعداد و همینطور مقایسه را درک کرده باشد. کودکان از سن چهار تا پنج سالگی رابطه میان خرید و پول دادن را درک می‌کنند اما از سن شش تا هفت سالگی، به راحتی می‌توانند اعداد را درک کنند و همیطور متوجه شوند که برای خرید چیزهایی که لازم دارند، باید پول پرداخت کنند.

روانشناسان بر این عقیده هستند که بهترین زمان برای پول تو جیبی دادن به کودکان، زمانی است که آن‌ها وارد اجتماع می‌شوند. به عبارت دقیق‌تر یعنی زمانی که کودک به مدرسه می‌رود، بهتر است به او پول تو جیبی داده شود. ممکن است او در دفعه‌های اول تمام پول خود را در مدرسه صرف خرید خوراکی کند اما به مرور به او آموزش دهید که مقداری از پولش را پس‌انداز نماید. 

مقدار مناسب پول توجیبی برای کودکان

اینکه به کودکان چقدر باید پول تو جیبی بدهیم، وابسته به فاکتورهای مختلفی است. شرایط اقتصادی و مالی خانواده‌ها، نیازهایی که کودک دارد و همینطور سن کودک، می‌تواند در میزان پول تو جیبی او موثر باشد.

البته داشتن شرایط مالی خوب به این معنا نیست که باید پول تو جیبی زیادی را در اختیار کودکان قرار بدهیم. دلیل این موصوع این است که اگر کودکان پول زیادی برای خرج کردن داشته باشند؛ به مرور و ناخودآگاه ولخرجی کردن را می‌آموزند و نمی‌توانند مدیریت مالی را یاد بگیرند. همینطور دادن پول تو جیبی زیاد به کودک سبب ایجاد و یا تقویت روحیه زیاده خواهی در او می‌گردد.

در مقابل برخی دیگر از خانواده‌ها نیز پول تو جیبی کمی را به فرزندان خود می‌دهند، این کار نیز اشتباه است. چراکه ممکن است سبب بروز رفتارهای نادرست از سوی فرزند همچون برداشتن پول از کیف پدر و مادر، احساس نادیده گرفته شدن، کمبود اعتماد به نفس، دیدگاه منفی به درس و … شود. بنابراین متعادل رفتار کردن و میانه‌روی در دادن پول تو جیبی به کودکان بسیار مهم است. برای آشنایی با روش های آموزش پس انداز کردن به کودکان کلیک کنید.

نحوه دادن پول تو جیبی به کودکان

کودکان دبستانی به دلیل اینکه سن کمتری دارند و ممکن است در تصمیم‌گیری برای خرید هیجان بیشتری داشته باشند، بهتر است به صورت هفتگی پول تو جیبی دریافت کنند.

سعی کنید به صورت هفتگی مبلغی را به عنوان پول تو جیبی به او بدهید و از او بخواهید با این پول نیازهای خود را همچون خرید خوراکی در مدرسه، خرید لوازم تحریر و … برآورده سازد و مقداری را نیز پس انداز کند. همینطور به او یادآور شوید اگر پول‌هایش را زودتر از یک هفته و بیهوده خرج کند، شما موظف به پرداخت پول بیشتری به او نیستید و او برای گرفتن پول باید تا هفته بعد صبر کند. به این صورت کودک شما به مرور مدیریت مالی را می‌آموزد.

اگر تمایل دارید به صورت ماهانه به کودک خود پول تو جیبی بدهید، باید به این نکته توجه کنید که باید نظارت و کنترل بیشتری را نیز بر روی او داشته باشید. 

دادن رشوه به کودکان ممنوع

از اشتباهات تربیتی که اغلب والدین آن را انجام می‌دهند، این است که در قبال انجام مسئولیت‌ها و وظایف فرزندان‌شان به آن‌ها پول تو جیبی می‌دهند. به عنوان مثال به فرزند خود می‌گویند اگر سعی کنی تکالیف خود را به موقع انجام دهی، پول تو جیبی دریافت خواهی کرد.

در چنین شرایطی والدین باعث می‌شوند که کودک‌شان شرطی شود و همیشه پس از انجام مسئولیت‌ها و کارهایی که بر عهده دارد، انتظار پاداش داشته باشد.

در واقع دادن پول تو جیبی به کودکان ارتباطی با دیگر موضوعات ندارد؛ فرزند شما باید بداند که برخی از امور وظیفه او هستند و در صورتی که انجام ندهد، باید بازخواست شود. می‌توانید بخاطر مسئولیت‌پذیر بودن کودک‌تان به او پاداش و یا جایزه بدهید؛ اما نباید آن را به پول تو جیبی ارتباط دهید به گونه‌ای که انگار قصد دارید به او رشوه بدهید. 

نکات مهم در پول توجیبی دادن به کودکان

در ادامه به چند نکته مهم در رابطه با پول تو جیبی دادن به کودکان اشاره کرده‌ایم:

  • اگر کودک‌تان برای خرید اسباب بازی و یا لوازم تحریر برای مدرسه، از شما می‌خواهد پول بیشتری به او بدهید، سعی کنید به او آموزش دهید که بهتر است برای اینکار پس‌انداز کند و برای رسیدن به خواسته‌اش صبر و شکیبایی داشته باشد. 
  • اگر فرزند نوجوان شما دچار بحران مالی شده است، سعی نکنید به او کمک کنید و به قوانین مالی که تعیین کرده اید، پایبند باشید. 
  • اگر فرزند شما در زمینه پس‌انداز کردن پول‌های خود موفق عمل کرده است، سعی کنید مقداری پول نیز به عنوان تشویق به او بدهید تا او از نتیجه پس‌انداز کردن آگاه شود. 

توصیه می‌شود والدین برای تربیت و آموزش بهتر فرزندان‌شان، اطلاعات خود را پیرامون مسائل تربیت صحیح کودک افزایش دهند. در همین جهت شما عزیزان می‌توانید از مشاوره روانشناسی کودک کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با روش های آموزش به کودکان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دادن پول تو حیبی دادن به کودکان بیش فعال می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

پول توجیبی کودکان یاید چقدر باشد؟

میزان پول تو جیبی کودکان وابسته به عوامل مختلفی همچون شرایط اقتصادی، نیازهای کودک و … متفاونت می‌باشد؛ اما توصیه می‌شود در این زمینه میانه‌رو باشید و مقدار خیلی کم و یا خیلی زیاد را برای فرزندانتان در نظر نگیرید. 

منبع: پول توجیبی کودکان

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

شکل‌گیری و رشد سالم جنین تنها به مراقبت‌های دوران بارداری مربوط نمی‌شود بلکه به جهت تولد یک نوزاد سالم رعایت مراقبت های قبل از بارداری حائز اهمیت است. متاسفانه اکثر خانم‌ها بدون توجه به این نکته و عدم رعایت مراقبت‌های پیش بینی شده قبل از بارداری، تنها با عقب افتادن زمان قاعدگی خود متوجه باردار بودنشان می‌شوند. این در حالیست که بیشتر آن‌ها از لحاظ شرایط جسمی، روحی و اجتماعی در وضعیت مطلوب نیستند و بدون مراقبت‌های لازم باردار شده‌اند. با توجه به اهمیت زمان طلایی مربوط به رعایت مراقبت های لازم، در این مطلب نکات مهمی در مورد مراقبت های قبل از بارداری ارائه خواهد شد و به خانم‌ها توصیه می‌شود با مطالعه دقیق آن قبل از اقدام به بارداری مراقبت‌های لازم را انجام دهند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید. 

منبع: مراقبت های قبل از بارداری برای زن و مرد

مراقبت های قبل از بارداری

توجه به موارد زیر در مراقبت‌های قبل از بارداری اهمیت بسزایی دارد که باید قبل از بارداری به آن ها توجه شود. برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله برنامه ریزی برای بچه دار شدن را بخوانید.

1. سن مادر

بارداری در دو گروه از زنان با خطر بیشتری رو به رو است و باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرند. مادرانی که در اواخر سن بارداری قرار دارند و مادرانی که نوجوان هستند و شرایط بدنی مناسب را برای بارداری ندارند. به همین دلیل توصیه می‌شود همه مادران به ویژه این دو گروه مراقبت های قبل بارداری را با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهند. مادران نوجوان معمولا با خطر کم خونی و زایمان زودرس مواجهه هستند. بنابراین الزاما باید مورد معاینه پزشک قرار بگیرند و مراقبت‌های لازم را دریافت نمایند. این در حالیست که مادرانی با شرایط سنی بالا با خطر دیابت و افزایش فشار خون مواجه می‌شوند و ممکن است اختلالات کروموزومی در آن‌ها اتفاق بیفتد. به همین دلیل این مادران باید قبل از بارداری مورد معاینه پزشک قرار بگیرند و مراقبت های قبل از بارداری را رعایت نمایند.

2. تزریق واکسن سرخچه و آبله مرغان

در صورتی که مادران درمورد بیماری‌هایی چون سرخچه و آبله مرغان احساس ناایمنی می‌کنند، باید چند ماه قبل از اینکه باردار شوند مورد معاینه قرار بگیرند و واکسن سرخچه و آبله مرغان را تزریق کنند.

3. مراقبت های قبل از بارداری | مصرف اسیدفولیک

به دلیل اینکه جنین به ویژه در سه ماهه اول بارداری با خطر ناهنجارهایی عصبی رو به رو است، الزاما شروع مصرف فولیک اسید قبل از بارداری توصیه می‌شود. ضمن اینکه استفاده از این مکمل‌های دارویی در طول دوران بارداری اکیدا توصیه می‌گردد.

4. تغذیه

زنان در طول دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول که نوزاد در حال رشد و تکامل اولیه است باید به طور تقریبی معادل 2000 کیلو کالری دریافت نمایند. باید قبل از اقدام به بارداری رژیم غذایی مناسب را برنامه ریزی کنند که در این مورد مراجعه به کارشناس تغذیه و استفاده از راهنمایی‌های وی بسیار کارساز خواهد بود. مادران باردار باید قبل از شروع بارداری به این نکته توجه داشته باشند که مصرف مواد غذایی با چربی زیاد و شیرینی زیاد را به حداقل برسانند.

5. مراقبت های قبل از بارداری | ویتامین ها

یک بارداری موفق و تولد یک نوزاد سالم به این امر بستگی دارد که بدن مادر در شرایط مطلوب باشد و به اندازه کافی ویتامین‌های لازم را دریافت کند. استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین و حتی غذاها و میوه‌هایی که سرشار از ویتامین هستند در قبل و طول مدت بارداری توصیه می‌شود و باید مورد توجه قرار بگیرد.

6. وزن

ماردان باید قبل از آغاز بارداری به پزشک متخصص رجوع کرده و با تشخیص وی اقدام به بارداری نمایند. یکی از مهم‌ترین فاکتورهای مراقبتی قبل از ازدواج که توسط پزشک اکیدا مورد توجه قرار می‌گیرد، وزن است. اگر مادر دچار چاقی باشد امکان دارد با آغاز بارداری با مشکلاتی چون فشار خون، دیابت حاملگی و مشکلات رشد جنین رو به رو شود. ضمن اینکه این مادران به احتمال زیاد مجبور به سزارین و زایمان زود رس خواهند شد. بنابراین حتما قبل از اقدام به بارداری به وزن مناسب برسید و سپس باردار شوید.

 

پیشنهادهای مراقبتی برای زنانی که قصد بارداری دارند

موارد زیر پیشنهادهای مفیدی برای مراقبت های قبل بارداری است که حتما باید مورد توجه قرار بگیرند. علاوه بر موارد زیر مقاله اقدامات قبل از بارداری را نیز بخوانید.

1. مصرف چربی‌های حاوی امگا 3

روغن ماهی تاثیر بسیار زیادی بر رشد سیستم عصبی مرکزی و شبکیه جنین دارد. به همین دلیل یشنهاد می‌شود زنان قبل از لقاح و آغاز بارداری در طول هفته معادل تقریبی 140 گرم ماهی پخته مصرف نمایند.

2. مراقبت های قبل از بارداری | دوری از الکل

به منظور اینکه از تولد نوزاد با اختلال سندروم الکلی جلوگیری شود، الزاما  باید مصرف الکل را چندین ماه قبل از آغاز بارداری ترک نمود.

3. مصرف ویتامین دی

به دلیل اینکه رشد استخوان‌های نوزاد از همان اوایل بارداری منوط به این است که میزان کافی ویتامین دی جذب نماید، به مادران توصیه می‌شود قبل از بارداری به مصرف ویتامین‌ها به ویژه ویتامین دی مبادرت داشته باشند تا بدنشان شرایط لازم برای رشد جنین را فراهم کند.

4. مراقبت های قبل از بارداری | مصرف اسید فولیک

با توجه به اهمیت اسید فولیک بر سلامت جنین و شروع یک بارداری موفق، زنان باید به طور مرتب قبل از آغاز بارداری، روزانه 400 میکرو گرم اسید فولیک دریافت کنند.

5. دریافت مشاوره قبل بارداری

مشاوره قبل بارداری برای خانم‌هایی که قصد اقدام به بارداری دارند، می‌تواند بسیار مفید باشد چرا که مشاور با توجه به سن، وزن و شرایط فیزیکی خانم بهترین روش‌ها را ارائه می‌دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

دلیل اهمیت مراقبت های قبل از بارداری چیست؟

مراقبت های قبل بارداری اهمیت بسزایی در سلامت جنین و همچنین مادر دارد. در واقع شکل‌گیری جنین و رشد سالم او تنها به مراقبت های دوران بارداری مربوط نمی‌شود و جهت تولد یک نوزاد سالم رعایت مراقبت های قبل از بارداری نیز حائز اهمیت می‌باشد.

مراقبت های قبل بارداری شامل چه مواردی است؟

توجه به تغذیه مناسب، ویتامین‌ها، کنترل وزن، مصرف اسید فولیک و امگا3، حذف الکل و دخانیات، کاهش تنش‌ها، توجه به سن و دریافت مشاوره‌های قبل بارداری از جمله موارد مهم می‌باشد. 

منبع: مراقبت های قبل از بارداری برای زن و مرد

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

آیا از عوارض مصرف همزمان هروئین و شیشه اطلاع دارید؟ امروزه اعتیاد به یکی از معضلات بسیار جدی در جامعه تبدیل شده است. اعتیاد به هر نوع ماده افیونی، اثرات نامطلوبی را بر سلامت جسم و روان می‌گذارد. این امر زمانی تشدید می‌شود و عوارض جبران ناپذیری را وارد می‌سازد که الگوی مصرفی شخص معتاد تغییر یافته و به چند مصرفی گرایش یابد. استفاده از مواد مخدر ترکیب شده از چند نوع ماده مخدر مانند هروئین و شیشه، شخص معتاد را در مرحله بالاتری از اعتیاد قرار می‌دهد تا جایی که در مورد اشخاص معتاد به هروئین و شیشه می‌توان گفت روند ترک اعتیاد با سختی بیشتری خواهد بود و فرد معتاد باید سختی و مشقت بیشتری را تحمل نماید. با آگاهی از روش‌ ترک و همچنین کمک گرفتن از یک فرد متخصص می‌توانید این فرایند را تسهیل نمایید. برای کسب اطلاع بیشتر از مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست | تعریف و آشنایی با ماهیت اعتیاد

منبع: مصرف همزمان هروئین و شیشه چه عوارضی دارد؟

علت گرایش افراد به مصرف همزمان هروئین و شیشه

عوامل متعددی باعث چند مصرفی فرد و گرایش او به مصرف همزمان چند نوع مواد مخدر مانند هروئین و شیشه می‌شود که در ادامه به مهم‌ترین این عوامل اشاره می‌کنیم:

1. عدم دسترسی به مواد مخدر مورد نیاز

گاهی شخص معتاد این امکان را دارد که به مواد افیونی مورد استفاده خود مانند هروئین دست یابد و در نتیجه برای رفع نیاز خود به این مواد، اقدام به مصرف مواد دیگری مانند شیشه می‌نماید. بنابراین بنا به عدم دسترسی به مواد مخدر، الگوی مصرف مواد مخدر به صورت استفاده همزمان از هروئین و شیشه شکل می‌گیرد.

2. کسب لذت بیشتر

 برخی از معتادان که به طور همزمان از مواد مخدر مانند هروئین و شیشه استفاده می‌کنند، علت این امر را تجربه لذت بیشتر گزارش می‌دهند. آن‌ها معتقدند که استفاده از مواد مخدر جدید می‌تواند لذت بیشتری را به همراه داشته باشد.

3. مصرف همزمان هروئین و شیشه | عوارض کمتر

قطعا استفاده از مواد مخدر خطرات زیادی را برای سلامتی انسان به همراه دارد. شخص معتاد به شیشه، پس از مدت زمانی عوارض روحی و روانی زیادی همچون پرخاشگری غیرقابل کنترل و خشونت بدون محرک خارجی را تجربه می‌کند. وی متوجه است که این تغییرات رفتاری به علت مصرف شیشه می‌باشد و به همین دلیل در جهت کاهش این عوارض سعی می‌کند مصرف شیشه را تا حدی کم کرده و در کنار آن به استفاده از مواد مخدر دیگری چون هروئین بپردازد.

4. کیفیت پایین مواد مخدر مورد استفاده

با مصرف یک ماده مخدر مانند هروئین در طولانی مدت، ممکن است دیگر کیفیت آن ماده افیونی مانند قبل نباشد و فرد معتاد را راضی نکند. در نتیجه سعی می‌کند ماده افیونی دیگری مانند شیشه را با کیفیت بیشتر تهیه کرده و در کنار ماده مخدر قبلی مصرف نماید.

5. مشکلات مالی

 یکی دیگر از علت‌های گرایش به چند مصرفی، مشکلات مالی است. شخص معتاد در صورتی که نتواند هزینه لازم برای خرید مواد مخدر را به دست آورد، مجبور می‌شود ماده مخدر دیگری را با قیمت پایین‌تر خریداری نماید. پس بنا بر میزان پولی که دارد گاهی هروئین و گاهی شیشه خریداری کرده و مصرف می‌نماید.

 

پیامدهای مصرف همزمان هروئین و شیشه 

مصرف همزمان هروئین و شیشه عوارض و پیامدهایی را به همراه دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

1.تغییرات در شکل ظاهری

با الگوی چند مصرفی و استفاده همزمان هروئین و شیشه، عوارض ناشی از آن نیز تغییر یافته و شدیدتر می‌شود. مصرف مواد مخدر در هر حال تغییرات ظاهری به همراه دارد اما با مصرف همزمان هروئین و شیشه این تغییرات بسیار مزمن‌تر و حاد تر خواهند شد. کاهش وزن شدید، چین و چروک‌های عمیق در چهره بلاخص در اطراف چشم، لب‌های تیره رنگ، دندان‌های پوسیده و به طور کلی ظاهر ژولیده تغیرات ظاهری دور از انتظار نخواهد بود.

2. عوارض مغزی

 مصرف همزمان مواد مخدر مانند هروئین و شیشه، در فعالیت‌های مغز تاثیر گذار بوده و عوارض خطرناک مغزی را به دنبال دارد. شخصیت فرد معتاد در اثر مصرف همزمان هروئین و شیشه تغییر یافته و واکنش‌های رفتاری خشن و شدیدی را نمایانگر می‌سازد. اگر تاکنون برای خود انگیزه و اهدافی را در نظر گرفته بود، با مصرف همزمان هروئین و شیشه، کاهش علایق و انگیزه را تجربه می‌کند و هدفی را مورد نظر قرار نداده و صرفا به جهت شب و روز کردن و گذران زندگی به شکل یکنواخت روند زندگی را ادامه می‌دهد.

در بیشتر افراد معتاد با الگوی مصرف همزمان هروئین و شیشه نوعی بی قید بودن مشاهده می‌شود. این معتادان نسبت به وظایف و نقش‌های خانوادگی یا اجتماعی خود احساس مسئولیت نکرده و با تشدید سطح اعتیاد به مواد مخدر، غیرت و تعصبات خود را از دست داده و همه چیز را برای به دست آوردن هروئین و شیشه فدا می‌کنند.

3. مشکلات جنسی

مصرف هروئین و شیشه به صورت مجزا فعالیت‌های جنسی را کاهش می‌دهد. حال با مصرف همزمان این دو ماده مخدر، مشکلات هورمونی در بیضه و تخمدان بسیار شدت یافته و فرد معتاد حتی در صورت تحریکات شدید، میلی به رابطه نداشته و توانایی لازم برای برقراری رابطه جنسی را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید : اعتیاد به چند ماده | خطرات و راه خلاصی از مصرف چند ماده به طور همزمان

ترک مصرف همزمان هروئین و شیشه

وقتی بدن شخص معتاد به یک ماده مخدر مانند هروئین عادت کرده باش، روند ترک به نسبت آسان‎تر از زمانی خواهد بود که فرد تجربه چند مصرفی دارد و به طور همزمان هروئین و شیشه مصرف می‌کند. درمان این افراد کمی سخت است زیرا بدن باید از اثرات منفی چند ماده افیونی نجات یابد و به اصطلاح پاک سازی شود. ولی این امر نشانه عدم امکان درمان نیست؛ در واقع فرد معتاد به دو نوع ماده مخدر، به درمان‌های پیچیده‌تری نیاز دارد و این نکته بسیار مهم است که در این شرایط روح و روان فرد بیش از جسم وی درگیر مواد شده است و برای درمان علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج، نیاز ضروری به مشاوره‌های روانشناسی آن هم در طولانی مدت دارد. برای کسب اطلاع بیشتر از ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

عوارض مصرف همزمان هروئین و شیشه چیست؟

از جمله عوارض این نوع اعتیاد چند مصرفی می‌توان به پرخاشگری، تخریب چهره، نامرتبی و ژولیده بودن و عدم توجه به بهداشت، کاهش میل جنسی، فاصله از اجتماع و… اشاره کرد. همچنین در شرایط حاد احتمال اور دوز و مرگ نیز وجود دارد.

آیا اعتیاد به هروئین و شیشه قابل درمان است؟

اگر چه مصرف همزمان این دو ماده می‌تواند عوارض جدی و خطرات فراوانی برای فرد داشته باشد ولی این به معنای عدم درمان نیست بلکه راهکارهای متعددی برای درمان این افراد وجود دارد. در این میان نقش اطرافیان و خانواده برای بهبود هر چه سریع‌تر این افراد از اهمیت بسزایی برخوردار است.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: مصرف همزمان هروئین و شیشه چه عوارضی دارد؟

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

افسردگی بعد از ترک اعتیاد یکی از شایع‌ترین مشکلات افراد پس از ترک است. معمولا افراد برای فرار از مشکلات روانی و درونی خود از مواد مخدر استفاده می‌کنند و به همین دلیل افسردگی بعد از ترک می‌تواند دلیلی بر بازگشت به اعتیاد باشد. از طرف دیگر افسردگی بعد از ترک اعتیاد می‌تواند مشکلات دیگری نیز برای فرد به وجود آورد. به همین دلیل ضروری است که راهی برای درمان این نوع افسردگی پیدا کرد. با آگاهی از راه‌های درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد می‌توانید گامی در جهت بهبود و افزایش کیفیت زندگی خود بردارید. در ادامه راه های مقابله با افسردگی بعد از ترک اعتیاد صجبت کرده‌ایم، برای آشنایی با روند درمان افسردگی بعد از ترک سیگار کلیک کنید.

منبع: افسردگی بعد از ترک اعتیاد چقدر طول می کشد؟

چرا افسردگی بعد از ترک اعتیاد را باید جدی بگیریم؟

بیش از 350 میلیون نفر(یعنی چیزی حدود چهار برابر جمعیت کل شهرهای ایران) در سراسر جهان مبتلا به افسردگی هستند. از این تعداد تنها 50 درصد تحت درمان قرار می‌گیرند و باقی افراد گرفتار اثرات جبران ناپذیر این بیماری خواهند شد.

یکی از اثرات خطرناک افسردگی فکر و عمل به خودکشی است. آمارها نشان داده بیشتر از 90 درصد افرادی که دست به خودکشی می‌زنند حداقل سابقه یک دوره افسردگی درمان نشده را در زندگی خود داشته‌اند.
علاوه بر این افسردگی مقدمه‌ای بر دیگر بیماری‌های روانی و حتی بیماری‌های جسمی است. افسردگی همچنین باعث از کار افتادگی، مشکل در ارتباط گیری و هزاران بلای دیگر می‌گردد. برای آشنایی بیشتر با علائم افسردگی کلیک کنید.

تاثیر مواد مخدر بر بیماری های روحی روانی

الکل: مشکلات خواب مثل بی خوابی و کم شدن کیفیت خواب، مشکل نعوظ ، اختلال در حافظه

تریاک: اختلال در خواب، ایجاد مشکلات جنسی، عود کردن افسردگی

حشیش: بی خوابی، توهم، اضطراب‌های دائمی و حملات وحشت (پانیک اتک)، بی‌انگیزگی، تشدید مشکلات روحی روانی مثل اسکیزوفرنی و دو قطبی

مواد محرک (مثل قرص‌های روانگردان، کوکائین و شیشه): توهم‌، بی‌خوابی، هذیان گویی، رفتارهای پرخطر و پرخاشگرانه ، بی قراری‌های مداوم، تشدید بیماری‌های روحی روانی

ماریجوانا: تاثیرات منفی بر کنترل حرکت‌ها، شناخت، رفتارها و هیجانات

علائم افسردگی بعد از ترک اعتیاد

  • اختلال در فعالیت‌های شناختی مثل تمرکز، توجه، یادآوری، تصمیم ‌گیری
  • احساس ناراحتی مداوم
  • اضطراب و بی‌قراری و پریشان حالی
  • ناامیدی و احساس پوچی 
  • احساس گناه، شکست، بی‌ارزشی یا درماندگی (فرد مدام به اشتباهات و شکست‌های گذشته فکر می‌کند)
  • بی‌علاقه شدن به سرگرمی‌ها یا فعالیت‌های محبوب گذشته
  • اختلال در خواب
  • تغییر اشتها
  • افکار آزاردهنده و خطرناک از قبیل فکر خودکشی، قتل یا مرگ
  • تحریک‌پذیری
  • کج خلقی، زود خشمگین شدن یا پایین آمدن آستانه ‌صبر و تحمل
  • خستگی و بی حوصلگی، کلافگی مداوم، پایین بودن انرژی، (تمام کارها در نظر فرد طاقت ‌فرسا و بیهوده است)
  • افکار منفی (فرد نمی‌تواند به چیز مثبتی فکر کند)

مدام فکر می‌‌کنید که نمی‌‌توانید کاری انجام دهید و هیچ‌ وقت عوض نمی‌شوید، گمان می‌کنید هرگز به اندازه کافی خوب نبوده‌اید و اصلا برای زندگی کافی نیستید. به تدریج به این باور می‌رسید که تا آخر عمر همین طور باقی خواهید ماند. به نظر شما شرایط همیشه پایان بدی دارند.

بیشتر بخوانید : بعد از ترک اعتیاد چه رفتارها و اقداماتی باید کرد؟

درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد

برای درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد راهکارهایی وجود دارد که برخی از آ‌ن‌ها به شرح زیر هستند. گاه تنها علت افسردگی اعتیاد نبوده و ممکن است سایر عوامل نیز مانع از بهبودی شوند، بنابراین مقاله علت افسردگی را هم مطالعه نمایید.

1. به فکر سلامت جسمی باشید

روان و جسم تاثیری متقابلی بر هم می‌گذارند. همان طور که بیماری‌های روانی سلامتی جسمی فرد را به هم می‌ریزند، بیماری‌های جسمی نیز سبب مشکلات روانی مثل افسردگی خواهند شد. تقویت بدن بعد از ترک با ورزش، دریافت مواد غذایی مفید و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و هوای پاک صورت می‌گیرد.

2. افسردگی بعد از ترک اعتیاد | تفریحات سالم را در برنامه خود قرار دهید

وقت گذرانی با یک جمع خوب در یکی از پارک‌های شهر، رفتن به یک مسافرت کوتاه، بازی‌های سالم ، ورزش‌های مختلف مثل پیاده روی، فوتبال، شنا، کشتی، کوه نوردی، مشغول شدن به یک حرفه شغلی، یادگیری و درس خواندن، شرکت در مراکز خیریه و موارد دیگر همه و همه می‌توانند به درمان افسردگی و پر کردن اوقات بیکاری فردی که ترک کرده کمک کنند.

3. حمایت های اجتماعی را فراموش نکنید

قرار گرفتن در جمع‌های سالم و مشوق می‌تواند تاثیرات بسیار خوبی بر روحیه فرد بگذارد. مجمع معتادین گمنام، جمع‌های خانوادگی، جمع‌های مذهبی و دوستی سالم می‌توانند به بهبود سلامتی روانی کمک شایانی کنند.

4. به مشاور مراجعه کنید

مراجعه به روانشناس و مشاور راه حل قطعی درمان افسردگی بعد از ترک اعتیاد خواهد بود. روان درمانگر با شیوه‌های مختلفی مثل شناخت درمانی، رفتار درمانی، روانکاوی، معنا درمانی و… می‌توانند به درمان بیماری‌های روحی روانی بپردازند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

ترمیم سیستم مغزی بعد از ترک اعتیاد

همان طور که گفته شد اعتیاد سیستم پاداش دهی مغز را دچار اختلال می‌کند و سطح طبیعی مواد شیمیایی بدن‌ یعنی سروتونین و دوپامین که مسئول احساساتی مانند خوشحالی و لذت هستند را تغییر می‌دهد و به همین دلیل افسردگی بعد از ترک اعتیاد شکل می‌گیرد. با انجام برخی کارها می‌توانید ترشح دوپامین و سروتونین را تنظیم نمایید. برای کسب اطلاع در زمینه انواع روش‌های ترک اعتیاد کلیک کنید. 

1. افسردگی بعد از ترک اعتیاد | دوپامین (هورمون پاداش)

دوپامین به هورمون پاداش و لذت معروف است چراکه مغز از هر عملی احساس لذت کند دوپامین را ترشح کرده و دوپامین هم احساس لذت را می‌سازد . این فرایند باعث فشار برای تکرار یک عمل به دفعات مکرر می‌شود. دوپامین یک نوع پیام رسان در سیستم عصبی انسان است و پایین بودن آن انگیزه و اشتیاق را در فرد از بین می‌برد.

برای بالا رفتن دوپامین چه باید کرد؟

-پروتئین زیاد مصرف کنید.

-مدیتیشن و خواب منظم داشته باشید

-موسیقی درمانی کنید

یک روش درمانی نوین که در دوره بهبود افسردگی بعد از ترک اعتیاد مؤثر می‌باشد، موسیقی‌درمانی است. احساسی که از شنیدن موسیقی مورد علاقه به شما دست می‌دهد در اثر ترشح دوپامین ایجاد می‌شود. صرف نظر از ماده‌ مخدری که مصرف می‌کردید، مسیرهای دوپامین در مغز که در اثر موسیقی برانگیخته می‌شوند منحصر به فرد هستند و در اثر مصرف مواد آسیب ندیده‌اند.

2. سروتونین (هورمون شادی بخش)

سروتونین به هورمون احساسات خوب معروف است چرا که خاصیت ضد افسردگی دارد و همچنین شادی بخش نیز می‌باشد. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که باعث بهبود خواب، روابط جنسی، اخلاق و… می‌شود. سروتونین توسط تریپتوفان (یک نوع مکمل طبیعی) ساخته می‌شود و راه‌های طبیعی زیادی برای افزایش ساخت آن در بدن وجود دارد.

برای بالا رفتن سروتونین چه باید کرد؟

-ورزش کنید و در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.

-مصرف ویتامین ب و ث را افزایش دهید.

-از مواد غذایی‌ای مانند تخم‌ مرغ، محصولات لبنی، گوشت قرمز، تخمه‌ی آفتابگردان، کاکائو، شکلات سیاه و غلات کامل استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متدوال

افسردگی بعد از ترک اعتیاد چه مدتی طول می‌کشد؟

افسردگی بعد از ترک اعتیاد در صورت درمان نشدن حدودا دو سال و یا بیشتر به طول می‌انجامد. در این دوره احتمال عود اعتیاد و بازگشت به مواد مخدر بسیار بالاست.

راه حل قطعی درمان افسردگی پس از ترک چیست؟

بهترین راهکار کمک گرفتن از یک فرد متخصص است. اینگونه می‌توانید راهکارهایی علمی و موثر را بهه کار گیرید و در صورت لزوم از دارو نیز استفاده نمایید. 

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: افسردگی بعد از ترک اعتیاد چقدر طول می کشد؟

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

آگاهی از نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی کمک می‌کند تا افراد بتوانند رابطه‌ای فعال با آنان برقرار کنند و حتی در فرایند درمان نیز به آن‌ها یاری برسانند. بسیاری از افراد از این اختلال آگاهی ندارند و در نتیجه به نحو اشتباهی با شخصیت‌های اجتنابی رفتار کرده و به صورت غیرعمد به شدیدتر شدن اختلال و منزوی‌تر شدن فرد کمک می‌کنند. رفتار صحیح با این افراد مستلزم آگاهی از این اختلال است. افراد مبتلا به اختلالات شخصیت معمولا برای درمان اقدامی نمی‌کنند پس لازم است که اطرافیان آن‌ها گامی برای درمان و بهبود کیفیت زندگی فرد بردارند. 

منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی با چه روشی مناسب است؟

مروری بر اختلال شخصیت اجتنابی

اختلال شخصیت اجتنابی از نوع اختلالات  شخصیت گروه C می‌باشد. این اختلال خود را در اواخر کودکی و اوایل نوجوانی نشان می‌دهد و بر تمام جنبه‌های شغلی، تحصیلی، اجتماعی و… فرد تاثیر گذار است. فردی که به اختلال شخصیت اجتنابی مبتلا باشد از اینکه رد شود یا مورد انتقاد قرار گیرد هراس دارد. این هراس آنقدر وسیع است که فرد ترجیح می‌دهد در تنهایی خود بماند و با هیچ کس ارتباط برقرار نکند. این افراد معمولا روابط صمیمی ندارند یا اگر دارند تعداد آن‌ها بسیارکم است. افراد مبتلا به شخصیت اجتنابی تنها زمانی با یک فرد تعامل برقرار می‌کنند که مطمئن باشند پذیرفته شده هستند. تازه در آن صورت هم محتاطانه و با ملاحظه رفتار می‌کند که مبادا مورد تمسخر واقع شوند.

شخصیت‌های اجتنابی از نقص‌های خود به شدت عصبانی می‌شوند. این افراد از عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند، منزوی بوده و از جمع فرار می‌کنند. آنان دوست دارند در جمع باشند اما از ترس رد یا تحقیر شدن ترجیح می‌دهند تنها بمانند. اصلی ترین مشکلی که این شخصیت دارد ماندن بر سر دوراهی برای ورود در جمع‌های مختلف است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید. 

 

نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی

همه افراد صبر می کنند تا با فرد مناسبی آشنا شده و ازدواج کنند. این زمان برای فردی که مبتلا به شخصیت اجتنابی باشد تقریبا هیچوقت فرا نمی‌رسد. تا جایی که خانواده افرادی که مبتلا به شخصیت اجتنابی هستند از این موضوع گلایه می‌کنند. اگر قصد دارید با فردی زندگی کنید که مبتلا به شخصیت اجتنابی است، باید از نحوه برخورد با او آگاه باشید. در ادامه به بعضی از نکته‎های ضروری در برخورد با شخصیت اجتنابی می‌پردازیم:

1. روی نقطه ضعف های او تمرکز نکنید

نکته‌ای که در شخصیت اجتنابی وجود دارد این است که در تعاملات اجتماعی مهارت‌های کافی ندارد. این افراد این رفتارها را از روی اراده انجام نمی‌دهند.اگر شما بر روی نقاط ضعف او تمرکز کنید و با او درباره آنها صحبت  نمایید، نه تنها کمکی نکرده‌ید بلکه او را از جمع دورتر خواهید کرد. این گونه گفته‌ها باعث می‌شود او بیش از قبل احساس خجالت و پایین بودن کند و از قبل کمتر درون جمع‌ها حاضر شود. به عنوان مثال گفتن جمله پسر من محجوب و خجالتیه و تا حالا با هیچ دختری صحبت نکرده که از زبان یک مادر گفته می‌شود، ممکن است تاثیر منفی به روی شخصیت اجتنابی بگذارد.

2. برخورد با شخصیت اجتنابی | با رفتارهای خوب‌شان به آن‌ها پاداش دهید

اگر بعد از هر حرکت مثبت یک فرد دارای شخصیت اجتنابی به او پاداش دهید در روند بهبود او تاثیر مثبتی می‌گذارد. باید با هر حرکت مثبت، یک پاداش برای او در نظر بگیرید. این پاداش‌ها می‌تواند محرکی برای انگیزه و پیشرفت این افراد شود. در نظر داشته باشید که این پاداش‌ها صادقانه، خیرخواهانه و نه از روی ترحم باشد.

3. آن‌ها را محبور به کاری نکنید

اگر ویژگی‌های کلی شخصیت اجتنابی را در نظر بگیرید، متوجه می‌شوید که آن‌ها در درون خود پر از تلاطم‌های ادراکی و احساسی دارند. برای فردی با این شرایط اصرار ورزیدن به حضور در مکان‌هایی که او را اذیت می‌کنند اصلا پیشنهاد خوبی نیست. او را از رویارویی با آنچه از آن فرار می‌کند، مجبور نکنید. این کار فقط باعث ناراحت شدن و آزار دیدن بیشتر وی می‌شود.

4. برخورد با شخصیت اجتنابی | آن‌ها را تایید کنید

در نظر داشته باشید فردی که به اختلال شخصیت اجتنابی مبتلاست، اعتماد به نفس بسیار پایینی دارد. این افراد دچار خود کم بینی شدید هستند. اینکه شما بتوانید به صورت ماهرانه و صادقانه و غیر مستقیم از ویژگی‌های مثبت آن‌ها تمجید کنید به آنان احساس خوبی می‌دهد.

5. آن‌ها را تشویق کنید که به دنبال شغل مناسب بگردند

به آنان کمک کنید تا شغل مناسبی برای خود پیدا کنند. این افراد از تعامل با دیگران و محیط‌های اجتماعی می‌ترسند و در نتیجه به دنبال کار نمی‌روند تا با آدم‌های دیگر ارتباط پیدا نکنند. اگر به دنبال کاری بروند و آن را انجام دهند، علاوه بر تعامل با دیگران، با انجام دادن کاری احساس مفید بودن می‌کنند و اعتماد به نفس‌شان افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید : اختلالات شخصیت دسته c  

نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی در بلند مدت

روش‌ها و راهکارهایی که گفته شد، روش‌هایی موقتی و کوتاه هستند. اما اختلالات شخصیت از جمله اختلال شخصیت اجتنابی از جمله اختلالات پایداری هستند که بدون کمک روانشناس و پزشک متخصص نمی‌توان آن را به طور کامل بهبود بخشید. بی‌توجهی به درمان طبیعتا کار را سخت‌تر می‌کند. تلاش کنید تا فرد مبتلا را به مراجعه به روانشناس یا روان پزشک متقاعد کنید تا هم به خود فرد کمک کرده باشید و هم خودتان زندگی بهتری را کنار او سپری کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

برخورد با شخصیت اجتنابی چگونه باید باشد؟

در برخورد با آنان باید بر توانایی‌هایشان تمرکز کنید و از صحبت درباره نقاط ضعفشان بپرهیزید. آن‌ها را به هیچ عنوان مجبور به حضور در جمع نکنید. برای کسب اطلاع بیشتر درباره چگونگی برخورد با شخصیت اجتنابی، بهتر است با یک روانشناس متخصص در این زمینه صحبت نمایید. 

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی با چه روشی مناسب است؟

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

یکی از کارکرد‌های رشدی و شناختی مغز، توانایی تقلید کردن در کودکان و نوزادان است. تقلید نوزادان و کودکان رفتاری است که از طریق مشاهده رفتار دیگران آن عمل را تکرار می‌کند و یاد می‌گیرد. به عبارتی تقلید کردن یک راه مؤثر برای یادگیری اعمال جدید است. این توانایی ذاتی کودکان حتی در شیوه فرزندپروی والدین هم موثر است، زیرا کودکان بسیاری از فعالیت‌ها و اعمال را از طریق مشاهده الگو‌های خود یاد می‌گیرند و همان اعمالی که والدین انجام می‌دهند کودک هم انجام می‌دهد. در نتیجه می‌توان از این توانایی ذاتی انسان برای شیوه صحیح آموزش و فرزندپروری در دوران کودکی استفاده کرد. با دریافت مشاوره کودک درباره روش‌های مناسب تربیت فرزند به کمک تقلید راهنمایی دریافت کنید.

منبع: تقلید کردن در کودکان و نوزادان چه نقشی در رشد آن ها دارد؟

علت تقلید کردن در کودکان و نوزادان

اساسا هر رفتار و فعالیتی که از انسان سر می‌زند پایه و اساس زیستی و عصبی دارد. پیش از پیشرفت‌های علوم اعصاب، دانشمندان نظریات مختلفی در ارتباط با علت تقلید کردن کودکان در نظر می‌گرفتند، اما امروزه مشخص شده که تقلید کردن در ابتدا به دلیل وجود سلول‌های اختصاصی در مغز به نام نورون‌های آینه‌ای قشر مخ است. به عبارتی می‌توان گفت زیربنای تقلید کردن نورون‌های آینه‌ای هستند. این نورون‌ها زیربنای مهارت‌های دیگر همانند توانایی اجتماعی نظیر همدلی و درک نقطه نظر دیگران نیز می‌باشند. با این حال باید توجه کرد که تمام فعالیت‌های انسان به دلیل مجموع عوامل زیستی، روانی و اجتماعی رخ می‌دهد. برای آشنایی با نشانه های سلامت نوزاد کلیک کنید.

اهمیت تقلید در کودکان و نوزادان و سیر تکامل

تقلید کردن بر فعالیت‌ها و اعمال گسترده‌ای تاثیر می‌گذارد که برای رشد کودک ضروری به نظر می‌رسد. به عنوان مثال تقلید، ابزار و ویژگی قدرتمندی برای یادگیری و تمرین مهارت‌های مختلف است. یادگیری زبان، یادگیری اصوات، مهارت‌های ورزشی و… می‌تواند تا حد زیادی تحت تاثیر تقلید کردن باشد. یکی دیگر از مسائلی که می‌تواند به دلیل نورون‌های آینه‌ای و تقلید کردن ایجاد شود توانایی همدلی کودک با دیگران است. همچنین باید یادآور شد که تقلید کردن زیربنای تجسم و تخیل کودک محسوب می‌شود، به عبارتی برای شکل گیری تجسم و تخیل، کودک در ابتدا باید توانایی تقلید کردن داشته باشد. در مجموع می‌توان گفت بسیاری از اعمالی که کودک در بزرگسالی انجام می‌دهد تحت تاثیر مشاهده الگو‌ها و تقلید کردن از آن‌ها قرار دارد.

سن شروع تقلید

دیدگاه‌های مختلف روانشناسی سن متفاوتی را برای شروع تقلید کردن نوزاد در نظر گرفته‌اند. با این حال نوزادان از همان ابتدا با توانایی تقلید کردن به دنیا می‌آیند و در هر دوره از رشد توانایی تقلید کردن به شیوه متفاوتی بروز پیدا می‌کند. اولین تقلید‌هایی که نوزادان انجام می‌دهند تقلید از حرکات صورت و چهره بزرگسالان است، سپس هرچقدر که سن نوزاد بیشتر می‌شود تقلید‌های بیشتری در محیط پیرامون خود انجام می‌دهد. بنابراین کودکان تازه متولد شده یا یک ماهه حالت چهره بزرگسالان را تقلید می‌کنند و تا 7 یا 8 ماهگی توانایی تقلید کردن کودک پیشرفت می‌کند و به مرور می‌تواند به صورت انتخابی شروع به تقلید کردن کند.

در حدود یک سالگی کودکان فعالیت‌هایی را تقلید می‌کنند که توانایی انجام دادن آن‌ها را داشته باشند، رایج‌ترین تقلید کودکان در این سن تقلید از حرکات دست است. در حدود یک تا سه سالگی توانایی تقلید کردن کودک به وضوح پیشرفت می‌کند و می‌تواند از الگوها یا شخصیت‌های غیرواقعی تقلید کند. در مجموع باید بیان کرد که بر اساس سن کودک و ویژگی‌های رشدی، نوع تقلید کودک متفاوت است.

مراحل شکل گیری تقلید در کودکان

به طور کلی 6 مرحله در ارتباط با تقلید کردن وجود دارد که این فرایند از تولد تا دوسالگی اتفاق می‌افتد.

مرحله اول، تقلید به شکل بازتاب

مرحله اول تقلید کردن به شکل بازتاب‌ها است، یعنی کودک از محرک‌هایی که در محیط اطرافش وجود دارد تقلید می‌کند، به عنوان مثال اگر کودکی گریه کند و چندین کودک دیگر در اطراف او باشند و شروع به گریه کنند، گریه کودکان همچنان ادامه پیدا می‌کند. با این حال  تقلید کودک در مرحله بازتاب‌ها بسیار جزئی است. برای آشنایی با انواع بازتاب ها کلیک کنید.

مرحله دوم، شکل گیری عادت‌ها

 در این مرحله عادت‌های کودک شکل می‎‌گیرد و گاهی تقلید انجام می‌شود. تقلید در این مرحله می‌تواند به صورت سرایت صوتی، تقلید متقابل و تقلید گهگاهی رخ دهد. تقلید توسط سرایت صوتی به این صورت است که نوزاد بیشتر تحت تاثیر محرک‌های صوتی قرار دارد. تقلید متقابل باعث می‌شود تا نوزاد صدا یا حرکاتی که در مقابل او و حوزه دید او انجام می‌شود را تکرار کند. تقلید گهگاهی در ارتباط با موقعیت‌های ناشناخته‌ است، با این حال این تقلید به شکل محدودی رخ می‌دهد.

مرحله سوم، تقلید نظام دار

تقلید نظام دار یا هدف‌دار تقلید‌هایی است که به طور هدفمند مربوط به مجموع حرکات و صداهای خود کودک است، با این حال در این مرحله، تقلید کودک هنوز به صورت جزئی رخ نمی‌دهد.

مرحله چهارم، تقلید حرکات نامرئی

یکی از مهمترین مراحل تقلید در این مرحله رخ می‌دهد. منظور از تقلید حرکات نامرئی، تقلید اعمالی است که دور از دید نوزاد انجام می‌شود. به عبارتی کودک با داشتن یک نشانه یا مشخصه قادر به تقلید کردن فعالیتی می‌شود که قبلا آن را دیده و یاد گرفته اما اکنون در حوزه دید او قرار ندارد.

مرحله پنجم، تقلید پیشرفته حرکات نامرئی

در این مرحله توانایی تقلید حرکات نامرئی کودک با دقت و ظرافت بیشتری رخ می‌دهد. به عبارتی کودک می‌تواند با جزییات بیشتری تقلید انجام دهد.

مرحله ششم، تقلید در غیاب الگو

پیشرفته‌ترین حالت تقلید کردن، تقلید در غیاب الگو است. در این مرحله اگر کسی کاری انجام دهد و کودک آن را ببیند، می‌تواند در نبود آن شخص آن رفتار را به طور کامل تقلید کند.

عوامل موثر در تقلید کودکان

توانایی تقلید کردن به صورت ذاتی وجود دارد، اما عوامل متعددی هستند که بر تقلید کردن تاثیر می‌گذارند. به عنوان مثال تقلید می‌تواند در فرآیند بازی کردن کودکان رخ دهد، به طوری که کودکان می‌توانند قوانین بازی یا نوع بازی کردن را از یکدیگر تقلید کنند. در موارد دیگر کودک برای اینکه خودش را شبیه دیگری کند، شروع به تقلید کردن از ویژگی‌های ظاهری و رفتاری او می‌کند. علاوه بر این، تقلید می‌تواند در همدلی کردن و بروز هیجانات مختلف موثر واقع شود. به طوری که کودک با تقلید از دیگران یاد می‌گیرد تا در محیط‌های مختلف چه هیجانی از خودش بروز دهد.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا تقلید کردن برای رشد کودک ضروری است؟

کودکان بسیاری از فعالیت‌ها و رفتارهایشان را از طریق مشاهده الگو و تقلید کردن از آن‌ها یاد می‌گیرند، بنابراین تقلید کردن یکی از بخش‌های اساسی رشد کودک می‌باشد.

منبع: تقلید کردن در کودکان و نوزادان چه نقشی در رشد آن ها دارد؟

  • ذهن نو
  • ۰
  • ۰

بیش فعالی در نوزادان نسبت به دیگر گروه‌های سنی کم‌تر مورد بررسی قرار گرفته است و افراد شناخت کم‌تری نسبت به آن دارند. متخصصان بر اساس یافته‌های جدید خود، برخی علائم در دوران نوزادی همچون بی‌قراری، گریه‌های شدید، ناتوانی در به خواب رفتن و … را نشانه‌ای از بیش فعالی می‌دانند. توصیه می‌شود والدین با اطلاع از نشانه‌های بیش فعالی، در صورت رویت این علائم در فرزند خود، سریع‌تر برای درمان اقدام کنند و از پیشروی آن در کودک جلوگیری نمایند. همین‌طور در ارتباط بودن با یک مشاور کودک سبب می‌شود که بتوانند از راهکارهای موثر برای ارتباط با فرزند خود استفاده کنند. در ادامه اطلاعات کامل‌تری از موضوع بیش فعالی در کودکان ارائه کرده‌ایم. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: بیش فعالی در نوزادان

بیش فعالی در نوزادان

جالب است بدانید آکادمی اطفال آمریکا تا قبل از سال 2011 شروع بیش فعالی را از سن شش سالگی در نظر می‌گرفت که تا 12 سالگی ادامه پیدا می‌کرد. بعدها بر اساس راهنماهای تشخیصی بیشتر، این سن به 4 تا 18 سالگی تغییر پیدا کرد؛ اما امروزه مطابق تحقیقات صورت گرفته شده، علائم بیش فعالی حتی از دوران نوزادی بروز پیدا می‌کند. 

نکته‌ای که وجود دارد این است که تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی کارآسانی نیست؛ چراکه راهنمای تشخیصی دقیقی برای آن وجود ندارد و درمان بیش فعالی در این دوران نیازمند دقت بیشتری است. برای آشنایی با نشانه های بیش فعالی کودکان کلیک کنید.

علائم بیش فعالی در نوزادان

همانطور که اشاره کردیم تشخیص علائم بیش فعالی در دوران نوزادی برای متخصصان دشوار است. در سنین بالاتر کاهش توجه، تحرک و فعالیت زیاد کودک سبب می‌شود که تشخیص بیش فعالی در او کار چندان دشواری نباشد. با این حال در ادامه به برخی علائم بیش فعالی در نوزادان اشاره کرده‌ایم :

  • بی‌قراری
  • ناتوانی در به خواب رفتن
  • بیدار شدن‌های متوالی در طول شب
  • فعالیت حرکتی بیش از حد و بیش از حد تصور مناسب رده سنی
  • عدم توجه و یا دقت به محرک‌های محیطی
  • بی‌قرار بودن در زمان غذا خوردن
  • عدم نشستن برای بازی
  • استفراغ کردن مداوم
  • بی توجهی به شیر
  • نداشتن اشتها
  • مشکلات بلع 
  • پریشانی و ناراحتی در هنگام سرگرم شدن و یا لمس شدن 
  • بی‌حوصلگی شدید با دیگران

در صورتی که هر کدام از علائم فوق به مدت شش ماه ادامه داشته باشد، معمولا پزشکان مسئله بیش فعالی را مطرح می‌کنند. بیش فعالی از اختلالات عصبی رشدی است که در صورت شناسایی بایستی به موقع درمان شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اختلالات عصبی رشدی را بخوانید.

بیش‌فعالی نوزاد با خلق و خوی دشوار چه تفاوتی دارد؟

برخی از کودکان از بدو تولد به عبارتی بدقلق هستند و خلق و خوی دشوار آن‌ها سبب می‌شود که به راحتی با شرایط محیطی که در آن قرار دارند، کنار نیایند.

این دسته از کودکان در زمان‌هایی که لازم است، آرام هستند و داستان‌ها، آهنگ‌ها و تصاویر کودکانه برایشان جذاب می‌باشد. همینطور آن‌ها می‌توانند ساعت‌ها با اسباب بازی‌های خود بازی کنند و یا به فعالیت‌هایی همچون پازل، لگو و … علاقه‌مند می‌باشند.

کودکانی که دچار بیش فعالی و یا نقص توجه هستند، نمی‌توانند به راحتی بازی کنند و دائما ناآرام و بی‌قرار هستند. بنابراین والدین در ابتدا باید تفاوت بیش فعالی را با داشتن خلق و خوی دشوار تشخیص دهند.

عوامل ایجاد بیش فعالی در نوزاد

در ایجاد اختلال بیش فعالی در نوزادان عوامل بسیاری تاثیرگذار است که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر در دوران بارداری
  • مواجه شدن با سم و یا سموم خاص در دوران بارداری
  • تولد نوزاد در شرایط زایمان زودرس و یا وزن کم 
  • ایجاد مشکل در سیستم عصبی مرکزی در دوره‌های حساس رشدی
  • داشتن سابقه خانوادگی در مورد اختلال بیش فعالی

در صورتی که به هر دلیل نوزاد شما دچار اختلال بیش فعالی است، در نظر داشته باشید که درمان او با آموزش‌های خاص و ویژه‌ای امکان‌پذیر است، بنابراین حتما به مراکز تخصصی مراجعه کنید. 

تشخیص نادرست بیش فعالی

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، تشخیص بیش فعالی در دوران نوزادی کار سختی است؛ دلیل این موضوع نیز این است که نشانه‌های بیش فعالی می‌تواند والدین و متخصصان را به اشتباه بیاندازد.

به طور مثال علائم بیش فعالی در نوزادان با علائم مشکلاتی همچون سابقه ضربه به سر در کودک، وجود اختلالات مرتبط با صرع و تشنج، مشکلات تیروئید و ناتوانی‌های بینایی و شنوایی مشابه می‌باشد. 

بنابراین تشخیص و درمان بیش فعالی در نوزادان بسیار حساس است و بهتر است برای اینکار به یک متخصص اطفال با تجربه مراجعه کنید و در تمامی مراحل درمان و معاینات پزشکی با او همکاری کنید تا شناسایی مشکل فرزندتان به درستی انجام شود. 

درمان بیش فعالی در نوزادان

متاسفانه تاکنون راهنمای دقیقی برای درمان بیش فعالی در کودکان زیر چهار سال به وجود نیامده است. از سویی دیگر مصرف داروها نیز در این سنین با محدودیت‌های بیشتری همراه است و نیازمند دقت و احتیاط می‌باشد. 

از مهم‌ترین موضوعاتی که در زمینه درمان بیش فعالی در دوران نوزادی و سنین کم وجود دارد، این است که والدین آموزش‌های لازم را در این زمینه از متخصصان دریافت کنند. در واقع پدر و مادر باید بتوانند مشکلات فرزند خود را درک کنند تا تعامل بهتری را با او داشته باشند.  

معمولا متخصصان پس از سن چهار سالگی از روش‌های درمانی دیگری همچون رفتار درمانی و درمان‌های دارویی استفاده می‌کنند. لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که دریافت درمان دارویی نیز در وهله دوم انجام می‌شود و در ابتدا پزشک سعی می‌کند از طریق روش‌های غیرداویی این مشکل را در کودک برطرف سازد. برای آشنایی با روش های درمان بیش فعالی کودکان کلیک کنید.

بنابراین اگر احساس می‌کنید فرزند شما دچار اختلال بیش فعالی است، ابتدا با یک روانشناس کودک این موضوع را در میان بگذارید و روند درمان را با او پیش ببرید. در صورتی که نشانه‌های بیش فعالی در کودک شما از بین نرود، باید برای دریافت درمان‌های دارویی به یک روانپزشک مراجعه کنید. به عقیده پزشکان و بر اساس آمار، دریافت هر دو روش درمان دارویی و رفتار درمانی به صورت همزمان نتیجه موثرتری دارد و درمان با سرعت بیشتری انجام می‌شود. برای اشنایی بیشتر با نحوه برقراری ارتباط با کودکان استثنایی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بیش فعالی در نوزادان بیش فعال می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

آیا بیش فعالی برای کودک خطر آفرین است؟

بیش فعالی از اختلالات رشدی می‌باشد که در صورت عدم درمان سبب بروز مشکلات مختلفی برای کودک، همچون اختلالات یادگیری، مشکلات تحصیلی و … می‌شود. ادامه‌دار شدن بیش فعالی تا سنین نوجوانی نیز سبب می‌شود که فرد به سمت رفتارهای ضداجتماعی کشیده شود و میزان ناسازگاری او با محیط کاهش پیدا کند. بنابراین از موضوعات مهم پس از شناسایی بیش فعالی، دریافت درمان موثر است. 

منبع: بیش فعالی در نوزادان

  • ذهن نو