دروغ گفتن در زنان شاید از نظر همسرشان خیانت و از نظر خانوادهشان خارج شدن از چهارچوب اخلاقی باشد. اما آیا میتوان دروغگویی خانمها را تنها به این دو دلیل خلاصه کرد؟ در جواب باید گفت خیر، زنان نیز مانند مردان به دلایل مختلفی ممکن است به همسرشان دروغ بگویند، اما اگر این مساله برای او عادت شده و یا به رابطهتان آسیب میزند، بهتر است به دنبال راهی برای تغییر اوضاع باشید، چرا که ادامه این روند عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت. در ادامه علت دروغگویی زنان و راه های مقابله با آن را توضیح دادهایم.
منبع: دروغ گفتن در زنان
مفهوم و کاربرد دروغ
دروغ به گفتن عکس حقیقت گفته میشود و در واقع شخص دروغگو چیزی را تعریف میکند که اصل ماجرا نیست. ممکن است دروغ گفتن علاوه بر کلام و نوشتار در رفتار وی نیز پدید آید. اصلی ترین کارکرد دروغ، منحرف کردن مخاطب است. بنابراین زمانی که انسان قصد منحرف کردن شخصی را داشته باشد، متوسل به دروغ میشود و فرقی نمیکند که آن دروغ برای فریب طرف مقابل، شوخی و یا از سر مصلحت گفته شده باشد.
علل دروغ گفتن در زنان
زنان به دلایل متعددی دروغ میگویند که برخی از آنها را در ادامه آورده ایم. توجه داشته باشید که دروغ گفتن در زنان مساله ای جنسیتی نیست. اما با توجه به موقعیت و جایگاه زنان علل دروغ گفتن در زنان دارای تفاوت هایی خواهد بود.
1️⃣ رها شدن از قضاوت دیگران
برخی از زنان سعی دارند با مخفی نگه داشتن بخشی از حقایق گذشته خود و با روی آوری به دروغ گفتن، از واقعیتهای زندگی خود فرار کنند و مورد قضاوت دیگران قرارنگیرند. این قضاوت از سوی دیگران سبب ترس زنان و شروع به دروغ گفتن در آنان میشود.
2️⃣ علل دروغ گفتن در زنان | زنان دوست دارند فرد خوبی به نظر برسند
زنان دوست ندارند که در نگاه دیگران بد به نظر برسند یا اینکه فکر بدی درمورد آنها شود. به همین جهت برخی از زنان برای خوب نشان دادن شخصیت خود دروغ میگویند تا طرف مقابلشان تصور خوبی از وی داشته باشد.
3️⃣ حفظ فاصله با افرادی که در زندگی آنها دخالت میکنند
برخی از زنان برای حفظ حریم خصوصی خود و اینکه شخصی را به دلیل پرسیدن سوالات کنجکاوانهاش از خود دور کنند، دروغ میگویند زیرا پاسخ دادن به آنها ناراحتشان میکند. از طرفی هم اگر قصد راست گفتن داشته باشند، ممکن است سوالات دیگری پرسیده شود بنابراین برای ادامه پیدا نکردن سوالات ترجیح میدهند دروغ بگویند.
4️⃣ دروغ گفتن در زنان | برای امتحان کردن فرد مقابل
حتمال دارد که زنان برای امتحان کردن طرف مقابلشان شروع به دروغ گفتن کنند. ممکن است آنها داستان یا موضوعی را به دروغ برای شما توضیح دهند و منتظر واکنشتان شوند. در واقع قصد زنان از این کار، این است که بدانند طرف مقابلشان چقدر او را دوست دارد.
5️⃣ نگران نکردن دیگران
زنان افراد احساساتی هستند و از این جهت دیگران برایشان مهم هستند و اگر بدانند بازگو کردن حقیقت باعث ناراحتی و رنجش طرف مقابلشان میشود، آن را پنهان کرده و شروع به دروغ گفتن میکنند. بنابراین گاهی اوقات و در شرایط سخت برای اینکه طرف مقابلشان نگران نشود دروغ میگویند.
6️⃣ حفظ قدرت و نفوذشان بر دیگران
زنان به داشتن قدرت علاقه مند هستند و به همین جهت ممکن است برای رسیدن به قدرت دروغ بگویند. آنها برای اینکه قدرت و نفوذ خودشان را حفظ نمایند دست به دروغ گفتن میزنند.
7️⃣ دروغ گفتن در زنان | عدم اعتماد
اصولا خانمها به آسانی نمیتوانند به دیگران اطمینان کنند. به خصوص اگر طرف آنها جنس مخالف باشد برای مخفی نگه داشتن هویت واقعیشان دروغ میگویند. زمانی که زنان کاملا به طرف مقابلشان اعتماد کنند دیگر دروغی از آنان نخواهید شنید. در واقع با این کار نمی خواهند طرف مقابلشان در صورت جدایی اطلاعاتی از آن ها داشته باشد.
8️⃣ ممانعت از دعوا و مشاجره
برخی زنان برای اینکه مانع از مشاجره و دعوای احتمالی شوند دروغ میگویند. در حقیقت اگر بفهمند گفتن اتفاقی که رخ داده و بازگو کردن آن منجر به بحث و مشاجره میشود، حقیقت را نگفته و دروغ گفتن را آغاز میکنند.
9️⃣ علل دروغ گفتن در زنان | برای انجام فعالیت های مورد علاقه
برخی از خانوادهها برای دخترانشان ایجاد محدودیت کرده و مانع از انجام کارهایی میشوند که دلخواه آنها است. از این رو وقتی دختران و زنان در رسیدن به هدفها یا فعالیتهای مورد علاقهشان دچار محدودیت میشوند برای پیش بردن علاقه مندیهایشان دروغ میگویند.
آسیب های دروغ گفتن در زنان
دروغ گفتن در صورتی که مصلحتی هم باشد آسیبهایی را به دنبال خواهد داشت که بر روی زندگی فرد اثر میگذارد. از جمله اینکه اعتماد دیگران را از دست میدهند، دوستان و آشنایان فرد دروغگو به سختی به او اعتماد میکنند و در کل تصور بدی از او نزد دیگران باقی میماند.
همچنین دروغ میتواند به یک عادت و تفریح تبدیل شود و زمانی که احتیاجی به آن نیست هم از روی عادت دروغ بگویید. توجه داشته باشید اگر برای حفظ رابطهتان دروغ میگویید احتمال دارد شما را در مسیر بدی قرار داده و درگیر رابطه ناسالم کند که این حالت تبعات بدی به دنبال خواهد داشت.
حتی گاه دروغگویی میتواند ریشه های خیانت را در همسرتان ایجاد کند و او را به سمت روابط خارج از ازدواجتان سوق دهد.
تاثیرات دروغ گفتن زنان در زندگی مشترک
دروغ گفتن چه در زنان و چه در مردان به عنوان یک رفتار ناپسند تلقی شده و در زندگی زناشویی پیامدهای منفی خواهد داشت. در رابطه با دروغ زنان باید بگوییم که برخی اوقات تربیت خانوادگی و عادی بودن دروغ در خانواده میتواند سبب این عادت بد شود.
زمانی که زنان به همسرشان دروغ میگویند پراهمیت ترین مسئله در زندگی مشترکشان یعنی اعتماد را از دست میدهند. عادت به دروغ گفتن باعث میشود شخص بی دلیل در موقعیتهای زندگی خود دروغ بگوید و سبب رنجش و از بین رفتن اعتماد همسرش شود.
همچنین دروغگویی میتواند سبب طلاق عاطفی، گفتن دروغهای بزرگتر، تربیت نادرست فرزندان، بدبینی، از بین رفتن محبوبیت شخص و احترام وی گردد که هر کدام از آنها تبعات بدی به همراه خواهد داشت.
آیا والدین مسبب دروغ گفتن های فرزندانشان هستند؟
آن کامرون پروفسور روانپزشک در این مورد میگوید: واقعیت ماجرا این است که دروغ گفتن به شدت شایع میباشد و پدیدهای نیست هر چند وقت یک بار گفته شود، به عبارتی دیگر هر فردی روزانه چندین بار دروغ میگوید و چنین اوضاعی تنها به یک علت نیست.
درصد زیادی از دروغ گفتن زنان ریشه در کودکی آنها دارد. هنگامی که یک کودک عمل اشتباهی انجام میدهد یا وسیلهای را سهوا میشکند، ممکن است از ترس والدین خود شروع به دروغ گفتن کند که این کار به تدریج تبدیل به عادت شده و در برخی مواقع برای فرار از سرزنش والدینش متوسل به دروغ میشود. به همین خاطر باید با کودکانمان رفتار دوستانه و مناسبی داشته باشیم و آنها را هرگز از بیان واقعیتها نترسانیم تا بتوانند در طول زندگی خود همیشه واقعیتها را بیان کنند.
بنابراین به جای ایجاد ترس در دختران خود که منجر به بروز عادتهای مخربی همچون دروغ گفتن میشود، باید به آنها اعتماد به نفس دهید تا ضمن کسب عزت نفس لازم، در مواقع مختلف با شجاعت تمام حقیقت را بیان کنند.
پیشنهاداتی برای صادق بودن زنان
برای اینکه بتوانید صداقت و راستگویی را در خود تقویت کنید، راهکارهایی وجود دارد که عبارتند از:
1. با خودتان صادق باشید
اگر با دروغ گفتن قصد محافظت از خود را دارید بهتر است بدانید که با این کار هیچگونه حفاظتی برایتان صورت نمیگیرد. شما با صداقت، اعتماد افراد را به دست میآورید که این خود یک نوع محافظت واقعی میباشد.
2. دروغ گفتن در زنان | قاعده کوچک و بزرگ
دروغ گفتنهای کوچک منجر به دروغهای بزرگتر خواهد شد. سعی کنید از دروغ گفتنهای کوچک پرهیز کنید تا مجبور به گفتن دروغ بزرگ تر نشوید و داشتن صداقت یک عادت همیشگی در شما شود.
3. جلوگیری از دعوا با دروغ روش مناسبی نیست
اگر میخواهید با دروغ مانع از دعوا شوید بهتر است بدانید که هر دروغ، یک قدم فاصله با طرف مقابل ایجاد کرده و در نهایت سبب قطع ارتباطتان با او میشود.
4. صادق بودن صرفا به معنی نامهربانی نیست
شما میتوانید هم فرد صادقی باشید و هم مهربانی خود را حفظ کنید. این را بدانید که یک فرد مهربان دروغگو، محبوب هیچکس نخواهد بود.
5. دروغ گفتن در زنان | ریشه یابی دلایل دروغگویی
اینکه درباره چه موضوعی بیشتر دروغ میگویید را بیابید. به عنوان مثال پول خرج کردن؛ با خود بگویید اگر درباره پولهایی که خرج میکنید دروغ نگویید چه اتفاقی رخ میدهد؟ چرا این موضوع را آنقدر برای خودتان بزرگ میکنید که مجبور شوید دروغ بگویید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دروغ گفتن در زنان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
دروغ گفتن زن به شوهر چه عواقبی دارد؟
از دست رفتن اعتماد و بروز پدیدههای مخربی نظیر طلاق عاطفی و بدبینی شوهر نسبت به همسر خود از عواقب این رفتار مخرب میباشد.
آیا امکان ترک عادت دروغ در زنان وجود دارد؟
بله ضمن اینکه با مراجعه به روانشناس راحت تر میتوان این عادت را به طور کامل حذف کرد.
منبع: دروغ گفتن در زنان
- ۰۲/۰۷/۲۵