مصرف همزمان هروئین و متادون چه خطرهایی را به همراه دارد؟ هروئین یک ماده مخدر افیونی است که اعتیادآوری بسیار شدیدی دارد. در مقابل متادون داروی مخدری شبه افیونی است که به گیرندههای اپیوئیدی در مغز میچسبد و استفاده از آن در دوران ترک موادی نظیر تریاک یا هروئین به افراد کمک میکند تا با علائم جسمانی ناخوشایند نظیر دردهای عضلانی، حالت تهوع و استفراغ مواجه نشوند.
اما با این حال مصرف همزمان متادون با هروئین بسیار خطرناک است و میتواند به بروز مشکلات جدی نظیر تشنج و مرگ بیانجامد. در ادامه این مقاله در مورد عوارض مصرف همزمان این دو ماده به توضیحات بیشتری اشاره کردهایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
منبع: مصرف همزمان هروئین و متادون آیا تداخل ایجاد می کند؟
مصرف همزمان هروئین و متادون | شناخت هروئین و متادون
قبل از پرداختن به عوارض مصرف همزمان هروئین و متادون لازم است که هر کدام از این مواد به درستی تعریف شوند. در ادامه به توضیح هریک از این مواد مخدر پرداختهایم.
متادون چیست؟
متادون نوعی داروی مخدر شبه افیونی است که در درمان اعتیاد به مواد مخدری نظیر تریاک، شیره، مورفین و هروئین به کار گرفته میشود. در واقع این دارو با چسبیدن به گیرندههای اپیوئیدی در مغز در دوران سم زدایی از بروز علائم ترک نظیر دردهای عضلانی، مفصلی، حالت تهوع و استفراغ جلوگیری میکند.
با این حال این دارو باید حتما در دوزهای محدود، متناسب با وضعیت جسمانی و تحت نظارت پزشک مصرف شود. چرا که سوءمصرف آن به خودی خود اعتیادآور بوده و میتواند منجر به وابستگی جسمانی و روانی شود.
مصرف همزمان هروئین و متادون | هروئین چیست؟
هروئین نوعی ماده مخدر افیونی بسیار قوی است که از مورفین گرفته میشود. مورفین به طور طبیعی در گیاه خشخاش وجود دارد و به واسطه آن مواد مخدر گوناگونی تولید میشود که علاوه بر هروئین میتوان به تریاک، شیره و سوخته نیز اشاره کرد. هروئین مسکنی بسیار قدرتمند بوده و از قابلیت اعتیاد آوری بالایی برخوردار است.
شکل ظاهری آن معمولا به صورت پودر سفید یا قهوه ای رنگ است و امکان دارد که گاهی اوقات ظاهری سیاه و چسبنده نیز داشته باشد. هروئین به اشکال مختلف دود کردن، استنشاق یا تزریق مورد استفاده میگیرد که مصرف آن به صورت تزریق اثرات به مراتب زیان بارتری را به بار میآورد.
عوارض مصرف همزمان هروئین و متادون
مصرف همزمان متادون و هروئین میتواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز عوارض ناخوشایند و جبران ناپذیری گردد. از جمله مهمترین عوارض این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. تضعیف مراکز تنفسی
مواد مخدر افیونی با تاثیر بر بصل النخاع منجر به مهار مراکز تنفسی میشوند. در نتیجه بدن به تغییرات دی اکسید کربن به گونه متفاوتی پاسخ خواهد داد. این شرایط اکسیژن خون را کاهش داده و منجر به کاهش سطح هشیاری میشود. در صورت مشاهده کاهش ریتم تنفس لازم است که فرد سریعا برای دریافت حمایتهای تهویهای لازم به اورژانس مراجعه نماید. بررسیها نشان میدهد که تضعیف تنفسی مسئول بسیاری از مرگ و میرها در اثر مصرف بیش از حد مواد افیونی یا استفاده همزمان آنها با یکدیگر است.
2. مصرف همزمان هروئین و متادون | انقباض مردمک چشم
انقباض مردمک چشمها یکی دیگر از علائمی است که در مورد عوارض مصرف مواد افیونی به شما هشدار میدهد. در واقع تنگ شدن بیش از حد مردمکها نشان میدهد که به احتمال زیاد اوردوز و عوارض جانبی مصرف همزمان مخدرها در حال وقوع است.
3. اغماء و مرگ
همان طور که گفته شد پس از مصرف همزمان هروئین و متادون با کاهش پاسخ دهی تنفسی، میزان اکسیژن خون کاهش مییابد. اگر در این شرایط بیمار حمایتهای تهویهای لازم را به موقع دریافت نکند به مرور سطح هوشیاری خود را از دست داده و به این ترتیب وارد کما یا همان اغماء میشود. در این شرایط تا حد زیادی خطر مرگ فرد را تهدید خواهد کرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا متادون با داروهایی که برای درمان سایر مشکلات پزشکی تجویز میشود هم تداخل دارد؟
بله، متادون با برخی از گروههای دارویی تداخل دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به داروهای ضد تشنج، مسکنها، داروهای سردرد، قرصهای سرماخوردگی، آنتی بیوتیکها، شل کنندههای عضلات، داروهای ضد افسردگی و اضطراب اشاره کرد. به همین خاطر لازم است مصرف این دارو را حتما تحت نظارت پزشک آغاز کنید و در مورد سوابق پزشکی خود اطلاعات کاملی را در اختیار او قرار دهید.
آیا آلپرزولام با متادون تداخل دارد؟
بله، آلپرزولام نوعی داروی آرام بخش- خواب آور است که در واقع نوعی ضد اضطراب محسوب میشود. در صورتی که از این دارو استفاده میکنید لازم است قبل از شروع دوره درمانی با متادون در مورد تداخلات دارویی با پزشک خود مشورت نمایید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
- ۰۲/۰۳/۱۲