تاثیر اشتغال زن بر فرزند موضوع بحث بر انگیزی است که در جامعه امروزی با گسترش زنان شاغل ایجاد شده است. اغلب زنانی که مشغول به کار هستند به دلیل عدم حضور دائمی شان کنار فرزندان انتقاد میشوند. و بین عموم مردم اینطور جاافتاده که مادران شاغل توانایی لازم برای تربیت فرزندان را ندارند. اما با تحقیقات انجام شده مشخص شد که مادران شاغل نیز میتوانند با برنامهریزی و کمک از روانشناس کودکانی با سلامت روان کامل فرزندانشان را تربیت و بزرگ کنند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.
منبع: تاثیر اشتغال زن بر فرزند | تاثیر اشتغال مادر بر تربیت فرزند
تاثیر اشتغال زن بر فرزند
اشتغال زن بر فرزند تاثیرات خوب و بدی را میگذارد. کودکانی که مادر شاغل دارند مستقل بودن را آموزش میبیند اما تمرکز کمتری دارند. کودکانی که مادران شاغل دارند شخصیت مستقل و خود محوری دارند. اما از عزت نفس پایینتر و مشکلات ارتباطی برخوردارند. اضافه وزن دارند و از غذاهای فست فود بیشتری استفاده میکنند. کودکانی که مادر شاغل دارند و شبانه روز در مهد کودک به سر میبرند به شدت از لحاظ روحی آسیب میبینند. برای اینکه هم شاغل باشید و هم فرزندداری کنیدبهتر است که فرزند خود را حدود 4 الی 5 ساعت به کلاس های آموزشی یا مهد بفرستید تا خانه، والدین و سرپرست داشتن را لمس کند.
روانشناسان معتقدند که از بین اعضای خانواده، مادر نقش اساسیتر و مهمتری در رشد کودک دارد. علت این امر تشکیل جنین در شکم مادر و وابستگی عاطفی از بدو تولد است. رابطه کودک با مادر بوجود آورنده احساس امنیت است. اگر روابط مادر-فرزندی درست باشد احساس امنیت به کودک القا میشود. و اگر روابط نادرست باشد، احساس ناامنی و عدم اعتماد در کودک نقش میبندد. بی توجهی به کودک و محرومیت از محبت منجر به ناسازگاری در شخصیت فرزند خواهد شد. نوع شغل، ساعت کار، میزان رضایت مادر از شغل و ثبات شغلی در تربیت فرزند نقش پر رنگی دارد. طبق پژوهش های انجام شده، مادرانی که بیش از 35 ساعت در طول هفته مشغول به کار هستند اثرات منفی بر کودکان میگذارد.
تاثیر مثبت اشتغال زن بر فرزند
طبق تحقیقات اشتغال زن بر فرزند نه تنها اسیب های روحی وارد نمیکند، بلکه فوایدی نیز دارد. در ادامه در رابطه با مزایای اشتغال زن بر فرزند توضیح داده ایم. برای آشنایی بیشتر با زمان درست برای شروع کار حتما مقاله کودک و مادر شاغل کلیک کنید.
1. اشتغال مادر در مستقل شدن و تشکیل الگوهای مثبت در فرزند نقش دارد
کودکان باید از ابتدای عمر آموزش ببینند که مادران نباید تمام نیازهای آنها را بر طرف کنند و مسئول رسیدگی به شکمشان و خانه باشند. دختران مادران شاغل آموزش میبینند که برای مستقل شدن و درآمد داشتن قبل از ازدواج و بچه دار شدن به دنبال شغل بگردند. و پسران مادران شاغل متوجه میشوند که کارهای خانه تنها بر عهده مادر نیست و تمامی اعضای خانواده باید در رسیدگی به امور خانه همراهی کنند.
2. مادران شاغل فرزندان شادتری خواهند داشت
مادران خانه دار در برابر مادران شاغل بیشتر درگیر افسردگی خواهند شد. افسردگی مادر بر فرزندان و اعضای خانواده تاثیرگذار است. و در نتیجه کودکان دچار آسیب میشوند. اما مادران شاغل انرژی و انگیزه بیشتری دارند و در نهایت فرزندانی شاد تربیت خواهند کرد.
3. مادران شاغل در مقابل حرف مردم و فشارها تسلیم نمیشود
این روزها دخالت در زندگی و سبک فرزندپروری به شدت توسعه یافته است. مادران خانه داری وجود دارند که به حرف و دخالت های بیجای کسانی که در اطراف او خود را عالم و فیلسوف میدانند تسلیم میشوند. اما مادران شاغل در برابر این حرف های زور علمای اطراف تسلیم نمیشوند و اجازه دخالت به دیگران نمیدهند. تفاوت بین مادر شاغل و خانه دار، اعتماد به نفس بیشتری است که مادر شاغل دارد.
4. مادران شاغل برنامه ریزی دقیق تری برای فرزندان دارند
بسیاری از مادران خانه دار تصور میکنند که وقت کافی را برای فرزند خود میگذارند، اما نیمی از حواس آنها صرف تلویزیون و صحبت با تلفن میشود. اما مادران شاغل میدانند که زمانی به خانه باز میگردند باید تمام وقت و انرژی باقی مانده خود را صرف فرزندش کند.
5. فرزندان مادران شاغل بهتر به درس عمل میکنند
از آنجا که مادران شاغل اغلب از سطح تحصیلات بالاتری برخوردار هستند، برای حل تمرین و مسائل درسی، بهبود عملکرد و نمرات فرزندان در مدرسه کمک زیادی میکنند. مادران شاغل بر درس و تحصیلات اطلاعات بیشتری دارند و اجازه ترک تحصیل به فرزندان خود نمیدهند. فرزندان با مشاهده موفقیت مادران خود متوجه میشوند که درس خواندن سبب پیشرفت آنها میشود.
6. مادران شاغل فرزندان سالم تری از لحاظ رفتاری دارند
طبق پژوهش های انجامشده از سال 1960 تا به حال، به این نتیجه رسیدند که کودکانی که مادر شاغل دارند از مشکلات رفتاری کمتری نسبت به کودکان دارای مادر خانه دار برخوردارند.
7. مادران شاغل زمان استراحت بیشتری در اختیار دارند
مزیت کار کردن مادران شاغل این است که به واسطه کارکردن خارج از منزل گاهی از فشارهای خانواده و خواسته های پی در پی فرزندان خلاص میشوند و زمانی را برای خود اختصاص میدهند.
8. مادران شاغل به خانواده کمک بیشتری میکنند
اکثر خانواده هایی که مادر و پدر همزمان با یکدیگر مشغول به کار هستند از توانایی های مالی بیشتری برخوردارند. با کمک به همسران خود، کودکان مشکلات مالی کمتری را تجربه خواهد کرد.
تاثیر منفی اشتغال زن بر فرزند
مادران شاغلی که از شغل خود رضایت ندارند به نسبت مادرانی که از شغلشان رضایت دارند معایب را با شدت بیشتری تجربه خواهند کرد. اشتغال زن بر فرزند معایبی نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم. برای آشنایی با اعمیت استقلال مالی زنان کلیک کنید.
- پس از بازگشت از کار با تمام خستگی، باید به امور خانه و فرزند رسیدگی شود
- بروز تنهایی و انزوا در کودکان
- بروز تنیدگی های روانشناختی و جسمانی
- احساس تعارض و درگیری
- بروز ترس های مرضی
- بروز فوبیاها
- نبود تعادل بین مادر و فرزند
- اختلال خواب در فرزندان
- بروز مشکلات رفتاری
- ناسازگاری
- بروز مشکلات برونی سازی
- اضافه وزن فرزندان
- تمایل به فست فود
- کودکان بیشتر از تلویزیون استفاده میکنند
- خستگی های مادر پس از کار سبب سخت گیری های افراطی خواهد شد
- تفاوت الگوهای تربیتی مادر با پرستار یا مادر بزرگی که با او بزرگ میشود
- بروز اختلال اضطراب جدایی
- به کندی سخن گفتن
- کاهش بهره هوشی
- کاهش جنب و جوش
- گوشه گیری
- ناتوانی در بروز احساسات
- اختلال حواس
- ضعف در بروز استعداد
- ضعف در امور تحصیلی
راهکار برای افزایش تاثیرات مثبت اشتغال زن بر فرزند
طبق نظر روانشناسان، برای کاهش تاثیر منفی اشتغال زن بر فرزند و استرس ناشی ازنبودشان به کودک، مادر شاغل حتما باید برنامه ریزی داشته باشد. در ادامه توصیه هایی را برای مادران شاغل در نظر گرفته ایم.
- در مورد اهداف کاری با فرزند خود صحبت کنید.
- زمانی را برای بازی با فرزندان در نظر بگیرید.
- برای کشف علایق کودک خود وقت بگذارید.
- به او بگویید که چقدر دوستش دارید.
- برای حفظ جایگاه پدر، مسئولیت های مالی را بر عهده او بگذارید.
کلام آخر
با توجه به مطالعه مقاله میتوان پی برد که اشتغال مادران علاوه بر فواید و استقلال فرزندان، سبب بروز اختلالاتی در شخصیت فرزند خواهد شد. مادران با توجه به مسئولیت های سنگینی که در خانه بر عهده دارند و خستگی بعد از کار توانایی برقراری ارتباط و رسیدگی به امور فرزند را نخواهند داشت. بنابراین برای برنامه ریزی و راهنمایی درست نیاز به مشورت با روانشناسان متخصص و مجرب دارند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر اشتغال زن بر فرزند میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: تاثیر اشتغال زن بر فرزند | تاثیر اشتغال مادر بر تربیت فرزند
- ۰۱/۱۰/۱۹