مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها
  • ۰
  • ۰

ورزش ذهن

ورزش ذهن برای سلامت جسم و روح شما لازم است. مغز نیز مانند بدن برای حفظ سلامت و کارکرد مناسب خود به فعالیت و ورزش احتیاج دارد. کارهای روزمره مانند بیدار شدن از خواب، غذا خوردن، صحبت کردن با اطرافیان به صورت روتین و از روی عادت انجام می‌شود. این کارها نمی‌تواند ورزش ذهن به حساب بیاید. ورزش ذهن خصوصیات و ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد. جهت حفظ عملکرد و کارکرد صحیح مغز باید مراقبت‌ها و ورزش‌های لازم از مغز به عمل آید. با ورزش ذهن می‌توان از بروز بیماری‌هایی چون آلزایمر، انواع دمانس‌ها و سایر اختلالات ذهنی جلوگیری کرد. در ادامه به معرفی انواع ورزش‌های ذهن و بررسی ویژگی‌های اصلی این ورزش‌ها می‌پردازیم. برای تقویت و بهبود کارکردهای ذهنی می‌توانید خدمات مشاوره فردی دریافت کنید.

منبع: ورزش ذهن

ورزش ذهن

به طور کلی به استفاده از روش‌های جدید و تمریناتی که جهت بهبود عملکرد مغز و افزایش توانایی آن به کار می‌رود، ورزش ذهن گفته می‌شود.

انواع روش‌های دارویی، برنامه‌ها شناختی و آزمایشگاهی از جمله روش‌های مختلف ورزش ذهن هستند. با توجه به شرایط جسمانی و وضعیت روانی فرد، یکی از روش‌های ورزش ذهن اتخاذ می‌شود.

ورزش‌های ذهنی باید تازگی و پیچیدگی لازم را داشته باشند تا بتوانند مغز را تحریک کنند.

بهترین ورزش‌های ذهن آن دسته از ورزش‌هایی هستند که حواس پنج‌گانه فرد را درگیر کنند. این امر ارتباط بین سلول‌ها مغزی را بهبود می‌بخشد. برای آشنایی بیشتر با روش های تقویت حافظه کلیک کنید.

ورزش های ذهن به کدام دسته فعالیت ها گفته می شود؟

توانمندسازی شناختی در واقع روش‌هایی هستند که مستقیما کارکرد مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهند. توانمندسازی شناختی در دو دسته زیستی و غیر زیستی قرار دارند.

روش‌های توانمندسازی شناختی همان ورزش‌های ذهنی هستند. این روش‌ها توانایی فرد در زمینه‌های متعددی از جمله حافظه، توجه و تمرکز، افزایش قدرت ذهن، بالا بردن توانایی یادگیری، اجرا صحیح فعالیت‌ها به کار گرفته می‌شود.

نوروفیدبک و استفاده از داروها از جمله روش‌های توانمندسازی شناختی زیستی هستند. علائم و نشانه‌های بیماری زوال عقل به کمک روش‌های زیستی بهبود خواهد یافت.

بازی‌‌ها و ذهن‌آگاهی از روش‌های توانمندسازی شناختی غیر زیستی محسوب می‌شوند. این روش‌ها در دسترس‌تر از روش‌های زیستی و انجام آن‌ها راحت و آسان‌تر می‌باشند.

معرفی انواع ورزش های ذهن

طیف گسترده‌ای از ورزش‌های ذهنی وجود دارند که در این‌جا به آن‌ها اشاره می‌کنیم. انجام درست این تمرینات می‌تواند به شما کمک کند، اما برای اجرای درست آن‌ها حتما باید به متخصص مراجعه نمایید. همچنین این روش های برای اختلالات مرتبط با دمانس و حافظه موثر است. برای آشنایی با بیماری دمانس کلیک کنید.

نوروفیدبک

نوروفیدبک روشی شناختی زیستی است. نوروفیدبک بر سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) اثر گذاشته و ریتم‌های مغزی را کاهش می‌دهد.

نوروفیدبک به عنوان یکی از ورزش‌های ذهنی در نظر گرفته شده و در بهبود علائم دمانس و درمان افسردگی، بیش‌فعالی کاربرد دارد. برای آشنایی با سایر روش های درمان افسردگی کلیک کنید.

ذهن‌آگاهی

در این روش تلاش بر توجه به لحظه حال، همراه با پذیرفتن شرایط و قضاوت نکردن است. ذهن‌آگاهی از روش‌های غیر زیستی بوده و یک ورزش ذهنی است.

این ورزش ذهنی درگیری‌ها و آشفتگی ذهنی را کاهش داده و در بهبود افسردگی و اضطراب نیز موثر است.

بازی کردن

بازی‌های کامپیوتری هدفمند بر دو جنبه شناختی و هیجانی فرد تاثیر می‌گذارند. از طرف دیگر بازی‌ها می‌توانند قدرت فعالیت ذهن را بالا برده و منجر به افزایش توجه و تمرکز فرد شود.

خصوصیات بازی‌های هدفمند این است که هماهنگی بین چشم‌ها و عضلات دست را افزایش می‌دهد.

تحریک ذهن

حل جدول کلمات، پازل، شطرنج، تخته نرد، کتاب خواندن از روش‌های تحریک ذهن بوده که موجب ورزش ذهن نیز می‌گردند.

فعالیت‌های تحریک‌کننده ذهن بهتر است تازه و پیچیده باشند و هم‌چنین تمام حواس پنج‌گانه را به خود اختصاص دهند.

 

بیشتر بخوانید : اختلالات حافظه

 

سایر ورزش های ذهن

سعی کنید روزانه اطلاعات جدیدی وارد ذهن خود کنید. برای مثال نام پنج مکان تفریحی جدید، نام چند پایتخت کشورها و… را حفظ کنید.

یاد گرفتن و حفظ کردن مطالب جدید می‌توانند به عملکرد بهتر مغز و ورزش ذهن کمک کنند.

کتاب خواندن و به طور کلی مطالعه یکی از بهترین روش‌ها جهت ورزش ذهن و به چالش کشیدن مغز است.

حداقل یک مهارت خود را افزایش دهید. شروع به یاد گرفتن یک هنر جدید یا فرا گرفتن زبان جدید کنید.

اگر همیشه برای رفتن به خرید، لیست تهیه می‌کنید، بهتر است از یادداشت کردن پرهیز کنید. به یاد سپردن اقلام مورد نیاز یکی از روش‌های ورزش ذهن است.

در فروشگاه‌ها، سوپر مارکت و مراکز خرید قبل از اینکه صندوق‌دار بگوید، قیمت کالا‌ها را حساب کنید.

شماره تلفن اعضا خانواده، عزیزان، دوستان و آشنایان را حفظ کنید. قدم بعدی می‌تواند حفظ پلاک خودرو باشد.

توصیه می‌کنیم در زمان استراحت خود به جمع و تفریق و عملیات ریاضی ساده بپردازید. به عنوان نمونه از عدد صد، هفت عدد پایین آمده و آن را ادامه دهید.

در آخر توجه کنید علاوه بر شیوه‌ها ورزش‌ ذهن، اقدامات دیگری مانند خواب کافی، تغذیه سالم، کنترل اضطراب و استرس، فعالیت بدنی مناسب و انجام ورزش‌ها جسمی به داشتن مغز سالم و ذهن فعال کمک می‌کند.

برای دریافت مشاوره در زمینه حافظه می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: ورزش ذهن

  • ۰۱/۰۵/۲۲
  • ذهن نو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی