مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها
  • ۰
  • ۰

وسواس شستشو

وسواس شستشو یکی از انواع وسواس فکری عملی است که در آن فرد با موضوعات مرتبط با آلودگی، مشغولیت ذهنی زیادی پیدا می‌کند و برای رهایی از این افکار استرس زا دست به شستشوی افراطی می‌زند. افرادی که به این نوع وسواس دچار هستند در عملکرد روزانه خود با مشکلات جدی روبه‌رو می‌شوند چرا که مجبورند وقت و انرژی زیادی را به فرایند شستن و پاک سازی وسایل اختصاص دهند. ما در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد وسواس شستشو، روش تشخیص و درمان آن پرداخته‌ایم. بهره بردن از مشاوره روانشناسی به افراد کمک می‌کند تا بتوانند به درمان این نوع از وسواس در کمترین زمان ممکن اقدام نمایند. برای دریافت مشاوره وسواس کلیک کنید.

منبع: وسواس شستشو

وسواس شستشو چیست؟

وسواس شستشو یکی از انواع اختلال وسواس فکری عملی است. در این اختلال فرد دچار افکار مزاحم و آزاردهنده‌ای در مورد آلودگی می‌شود و برای آرام ساختن خود به اعمالی افراطی در زمینه شستشو و پاک سازی می‌پردازد. در واقع فرد از طریق فرایند شسشتو می‌خواهد در مورد پاکیزگی یا عدم نجاست خود و وسیله‌ها اطمینان پیدا کرده و از این طریق از اضطراب خود بکاهد. با این حال این مسئله منجر به صرف زمان و انرژی زیادی می‌شود و در نتیجه به اختلال در جنبه‌های مختلف عملکرد روزانه فرد می‌انجامد. برای آشنایی بیشتر با علائم و نشانه های وسواس کلیک کنید.

نشانه ها و مشخصه‌های وسواس شستشو

افراد مبتلا به وسواس شستشو معمولا رفتارهای مرتبط با پاکیزگی را با آداب و تشریفات مخصوصی انجام می‌دهند که برای دیگران کمتر قابل درک است. برای مثال ممکن است آن‌ها برای خود دفعات مشخصی را تعیین کنند و تا زمانی که دست‌هایشان را به آن اندازه مورد شست و شو قرار ندهند احساس آرامش نکنند. وسواس شستشو اغلب باعث بروز ناراحتی‌های پوستی به خصوصی در افراد مبتلا می‌شود. برای مثال این افراد اغلب دست‌های قرمز و حساسی دارند که از شستشوی بسیار حکایت می‌کنند. در افرادی که به وسواس شدید مبتلا هستند این ناراحتی‌های پوستی می‌تواند شکل اگزما، خشکی بیش از حد پوست یا حتی زخم و جراحت را به خود بگیرد.

بیشتر بخوانید : انواع وسواس فکری عملی 

انواع مختلف وسواس شستشو

وسواس شستشو فقط به شستن دست‌ها محدود نمی‌شود و به شکل رفتارهای گوناگونی خود را نشان می‌دهد. از جمله این رفتارها می‌توان به تعداد دفعات زیاد حمام رفتن در طول روز یا هفته، صرف زمان زیاد برای شستشو هنگام رفتن به دستشویی و به طور کل اختصاص دادن وقت یا انرژی زیاد برای تمیزکاری اشاره کرد.

همچنین افراد مبتلا به وسواس شستشو اقدامات افراطی برای پیشگیری از آلوده شدن یا نجاست انجام می‌دهند که از جمله آن‌ها می‌توان استفاده بیش از حد از مواد ضد عفونی کننده و پوشیدن دستکش برای لمس اشیا را نام برد. 

نحوه تشخیص وسواس شستشو

تشخیص وسواس شستشو زمانی مطرح می‌شود که فرد افکار آزاردهنده زیادی در مورد موضوعات مرتبط با آلودگی، کثیفی یا نجاست داشته باشد و برای رهایی از اضطراب ناشی از این افکار به طور افراطی به شستشوی خود یا وسایل پیرامون بپردازد. همچنین آسیب دیدن عملکرد فرد در حوزه‌های مختلف شغلی، خانوادگی یا تحصیلی به خاطر رفتارهای وسواسی از جمله ملاک‌های اصلی برای تشخیص وسواس شستشو محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید : انواع اختلالات اضطرابی

روش‌های درمان وسواس شستشو

برای درمان وسواس شستشو از روان درمانی، دارو درمانی یا هردوی این روش‌ها در کنارهم استفاده می‌شود. در واقع پژوهش‌ها نشان می‌دهند اگر داروهای ضداضطرابی که در درمان وسواس به کار برده می‌شوند همزمان با روان درمانی مورد استفاده قرار بگیرند می‌توانند به شکل مضاعفی اثرات درمانی خود را اعمال نمایند. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان وسواس کلیک کنید.

روان درمانی

روان درمانی یا همان درمان مبتنی بر گفت و گو توسط روانشناسان ارائه می‌گردد. در این نوع درمان، درمانگر می‌تواند از رویکردهای مختلفی استفاده نماید که از جمله مفید ترین آن‌ها برای وسواس می‌توان به رویکرد شناختی رفتاری اشاره کرد. در این رویکرد روانشناس تلاش می‌کند تا افکار زیربنایی و بنیادی مراجع را شناسایی نماید، تحریف‌های آن را مشخص کند و به او آموزش دهد که چگونه افکار کارآمد و سالم را جایگزین شناخت‌های بیمارگون کند. همچنین درمانگر به مراجع کمک می‌کند تا بتواند بر اساس یک برنامه دقیق به طور منظم و تدریجی با موضوعات اضطراب انگیز روبه‌رو شود.

درمان دارویی

اگر شدت وسواس شستشو در فرد بسیار زیاد باشد در حدی که او نتواند به خوبی از جلسات روان درمانی بهره ببرد، استفاده از داروهای ضداضطرابی در کنار درمان روانشناختی  در دستور کار قرار می‌گیرد. با این حال توجه داشته باشید که داروهای ضداضطرابی برای درمان وسواس کافی نیستند و برای رویارویی موثر با این مشکل لازم است جلسات روان درمانی را هم زمان پیگیری نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه وسواس ها می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

آیا وسواس شستشو ارثی است؟

تحقیقات زیادی در مورد علل بروز وسواس فکری عملی انجام شده است که در اکثر آن‌ها به تعامل ویژگی‌های زیستی و محیطی اشاره می‌شود. در واقع برخی فاکتورهای ژنتیکی در تعامل با برخی استرس‌های محیطی می‌توانند در بروز این اختلال سهیم باشند.

منبع: وسواس شستشو

  • ۰۱/۰۲/۲۲
  • ذهن نو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی