مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها
  • ۰
  • ۰

پاره شدن کیسه آب یک فرایند طبیعی در طول دوران بارداری است که عمدتا در سه ماه سوم بارداری رخ می‌دهد. اگر کیسه آب قبل از 37 هفتگی پاره شود آن را پارگی زودرس پرده‌های جنینی می‌نامند که می‌تواند یک مسئله نگران کننده برای مادران باشد. عدم آشنایی با علائم پاره شدن کیسه آب و اقدامات نادرست و عجولانه در هنگام مواجهه با این مسئله می‌تواند باعث آسیب رسانی به نوزاد و مادر شود؛ از این جهت آشنایی با علائم پاره شدن کیسه آب و اقدامات موثر در این شرایط برای هر فرد باردار بسیار حائز اهمیت است.

منبع: پاره شدن کیسه آب و اقدامات لازم

پاره شدن کیسه آب و خطرات آن

مایعی که از واژن خارج می‌شود نشانه و علامت اصلی پاره شدن کیسه آب محسوب می‌شود. در واقع محتوای مایع آمنیوتیک که جنین در آن قرار دارد، کیسه آب است و وظیفه و کارکرد آن محافظت از جنین در برابر انواع ضربه و صدمه و عفونت‌ها می‌باشد. باید توجه داشت که پاره شدن کیسه آب یک فرایند طبیعی و عادی در دوران بارداری است و اگر به موقع رخ دهد، نشان دهنده زمان زایمان است. برای آشنایی با شرایط لازم برای زایمان سزارین کلیک کنید.

با این حال در برخی موارد کیسه آب قبل از هفته 37 پاره می‌شود؛ در چنین شرایطی ممکن است جنین دچار عوارضی شود و مادر باید استراحت مطلق داشته باشد. بیشترین خطری که ممکن است به علت پاره شدن زودهنگام کیسه آب رخ دهد، عفونت جنین است، زیرا همانطور که گفته شد وظیفه مایع آمنیوتیک محافظت جنین در برابر میکروب‌ها و عفونت‌های مختلف است.

 

علائم پارگی کیسه آب

لزوما پاره شدن کیسه آب همراه با خروج مایع آمنیوتیک زیادی از واژن نیست، گاهی ممکن است چند قطره یا چکه‌ای خارج شود. اما به طور کلی زمانی که کیسه آب پاره می‌شود ترشحاتی بی رنگ و بی‌بو از واژن خارج می‌شود که در برخی موارد ممکن است با ادرار بی‌اختیار اشتباه گرفته شود. در نتیجه تشخیص پاره شدن کیسه آب همیشه به همین راحتی انجام نمی‌شود. اگر دچار تردید شدید که کیسه‌آبتان پاره شده یا نه در اولین فرصت با پزشک خود تماس برقرار کنید. از دیگر علائم و نشانه‌هایی که به تشخیص صحیح پارگی کیسه آب کمک می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-خروج ناگهانی مایع
-مایع بی رنگ و بی بو (اگر مایع با بوی بد و رنگ زرد همراه بود مایع آمنیوتیک نیست)
-منقبض کردن عضلات کف لگن (در صورت قطع نشدن ترشح، می‌توان نتیجه گرفت که مایع آمنیوتیک است)
-پارگی کیسه آب می‌تواند همراه با مقدار کمی خونریزی باشد
-افزایش دمای بدن
-تغییر حرکت جنین

 

روش‎‌های تشخیص پاره شدن کیسه آب

تشخیص پارگی کیسه آب در خانه ممکن است کمی دشوار باشد، از این جهت مراجعه به پزشک ضروری است. پزشکان از روش‌های مختلفی پارگی کیسه آب را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. در روش اول برای بررسی پارگی کیسه آب یک اسپیکولوم درون واژن قرار می‌دهند. همچنین می‌توان از آزمایش آمنیوتیک استفاده کرد، اگر رنگ زرد نیترازین در حضور مایع آمنیوتیک تغییر رنگ پیدا کرد، می‌تواند تایید کننده پارگی کیسه آب باشد.

 

اقدامات مورد نیاز پس از پاره شدن کیسه آب

با توجه به اینکه کیسه آب در چه دورانی از حاملگی پاره شده است، به اقدامات متفاوتی نیاز دارد. اگر قبل از هفته 37 کیسه آبتان پاره شد، در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید و بیمارستان مراجعه کنید. در هر صورت هر زمان که کیسه‌ آبتان پاره شد در قدم اول آرامش خود را حفظ کنید و به پزشک مراجعه نمایید. در هنگام مراجعه به پزشک بهتر است اطلاعاتی را روی کاغذ یادداشت کنید و با خود به همراه داشته باشید به عنوان مثال:

-آیا تجربه بارداری قبلی داشته‌اید؟
-بارداری آسانی داشتید یا سخت؟
-آیا مایعی که خارج شده جاری بوده یا فقط چند قطره بوده است؟
-چه زمانی کیسه آب پاره شده است؟
-مایع ترشح شده چه رنگی بود؟
-آیا گرفتگی عضلانی و انقباض داشتید؟
-آیا پس از پارگی کیسه آب حرکت نوزاد در شکم دچار تغییر شده است یا نه؟
و…

همچنین بهتر است در چنین شرایطی بجای استفاده از نوار بهداشتی از پد مخصوص زایمان استفاده کنید. زیرا نوار بهداشتی مایع خارج شده را در بافت خود نگه می‌دارد و امکان بررسی توسط پزشک دشوار‌تر می‎شود. اگر خروج مایع از بدن زیاد بود بهتر است یک حوله تمیز همراه خود داشته باشید. اگر قصد دارید تا به صورت طبیعی زایمان کنید، باید حدود 12 ساعت منتظر بمانید تا انقباضات زایمان شروع شود. مهم‌ترین مسئله این است که باید دائم خود را تمیز نگه دارید تا دچار عفونت نشوید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چه تفاوتی بین ترشحات واژن و پارگی کیسه آب وجود دارد؟

به طور کلی مایع آمنیوتیک بی رنگ و بی بو است اما ترشحات مختلف واژن معمولا کم بو دارند و به شکل مخاطی و شیری رنگ هستند. ترشحات واژن دارای رنگ و شکل‌های مختلفی‌اند که به وضوح با مایع آمنیوتیک متفاوت هستند. هرچند که ممکن است در برخی موارد مایع آمنیوتیک با ادرار بی‌اختیار اشتباه گرفته شود.

منبع: پاره شدن کیسه آب و اقدامات لازم

  • ۰۰/۱۲/۱۹
  • ذهن نو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی