در هفته سی و سوم بارداری استراحت کردن و نفس کشیدن برای مادران باردار کمی سخت به نظر میرسد. دلیل این موضوع این است که طی این هفته جنین افزایش قد و وزن داشته و فضای بیشتری را درون رحم اشغال کرده است و حالا فشار بیشتری را به ناحیههای مختلف بدن مادر همچون ریهها، دستگاه گوارش، شکم و … وارد میکند. با تمامی این شرایط، شور و شوقی که بانوان باردار از تولد فرزندشان دارند؛ میتواند باعث کاهش و یا تسکین این دردها شود. در ادامه علائم مادر باردار در هفته سیوسومبارداری و تغییرات جنین طی این هفته را شرح دادهایم. در صورت نیاز میتوانید مشاوره بارداری دریافت نمایید.
منبع : هفته سی و سوم بارداری
علایم مادر باردار در هفته سی و سوم بارداری
از رایجترین علائم مادر باردار طی هفته سیوسومبارداری، داشتن مشکلات مربوط به خواب و استراحت کردن میباشد. جنین طی این هفتهحرکتهای بیشتری دارد و افزایش قد و وزن نیز داشته است؛ به همین دلیل دردهای مختلفی را در بدن مادر ایحاد میکند که تجربه یک خواب دلچسب را از او میگیرد. در ادامه به علائم مادر باردار در هفته سیوسومبارداری اشاره کردهایم.
1.افزایش دمای بدن
سوخت و ساز بدن مادر طی هفتههای آخربارداری بالا میرود که این افزایش متابولیسم سبب میشود که بانوان باردار دائما احساس گرما داشته باشند.
بنابراین توصیه میشود که طی این هفتهها از لباسهای ضخیم و تنگ استفاده نشود و ترجیحا بانوان باردار از لباسهای نخی استفاده کنند.
همینطور لازم است اشاره کنیم که زنان باردار طی هفته سیوسومبارداری به دلیل احساس گرما و تعرق زیاد، آب زیادی را از دست میدهند. بهتر است برای جبران کم آبی بدن، در طول روز به اندازه کافی آب مصرف شود.
2.سردردهای هفته سی و سوم بارداری
پزشکان میگویند، زنان باردار در ماههای آخربارداری اختلالات هورمونی بسیاری را تجربه میکنند که در پی آن دچار سردردهای مکرر میشوند. بد نیست بدانید که سردرد دورانبارداری تحت تاثیر کم آبی بدن و همینطور افزایش استرس نیز زیاد میشود.
توصیه پزشکان این است که برای بهبود سردردهای ناشی از دورانبارداری، در طول روز به اندازه کافی و بین 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. همینطور انجام برخی فعالیتها همچون ریلکسیشن، تکنیکهای تنفسی و ذهن آگاهی میتواند در کاهش میزان استرس شما تاثیرگذار باشد.
3.تنگی نفس
از دیگر علائم شایع دورانبارداری که بانوان حامله آن را تجربه میکنند؛ تنگی نفس است. هر چه به هفتههای پایانی نزدیکتر شوید، جنین به سمت پایین رحم حرکت میکند و فشار آن بر روی ریهها نیز کمتر میگردد. به همین ترتیب میزان تنگی نفس مادر کاهش مییابد.
4.افزایش انقباضات رحم
هر چه سنبارداری بیشتر شود، رحم نیز بیشتر از گذشته برای زایمان آماده میگردد. به همین دلیل ممکن است بانوان باردار طی هفته سیوسومبارداری انقباضات رحمی را تجربه کنند. اما لازم است بدانید در صورتی که این انقباضات در کوتاه مدت و با تغییر وضعیت از بین برود، جای نگرانی ندارد. برای جلوگیری از زایمان زودرس با انقباضات رحمی طولانی مدت و مکرر، حتما با پزشک مشورت کنید.
5.فراموشی و سردرگمی
برخی از مادران باردار در هفتههای پایانیبارداری خود، دچار فراموشکاری و یا سردرگمی میشوند و نمیتوانند فعالیتهای روزانه خود را به درستی انجام دهند. متخصصان بر این باور هستند که تغییرات فیزیولوزیکی مسئول این امر میباشد. البته استرسهای دوران بارداری نیز میتواند آن را تشدید کند.
6.سوزش معده
داشتن مشکلات گوارشی از جمله سوزش معده از رایجترین علائم مادر باردار در هفته سیوسومبارداری است. بهتر است برای کنترل این شرایط از غذاهای چرب، شور، ادویهدار، نوشابهها و نوشیدنیهای گازدار و هر گونه مواد غذایی که سبب تحریک اسید معده میشود؛ استفاده نگردد. میتوان مصرف روزانه شیر را جایگزین این غذاها کرد.
تغییرات جنین در هفته سی و سوم بارداری
طی هفته سیوسومبارداری مغز جنین بیش از گذشته فعالیت میکند و در این سن از بارداری، حواس پنچگانه او کار میکند؛ به همین دلیل قادر است به طور کامل صدای مادر و اطرافیان خود را بشنود و تشخیص دهد. بنابراین زمانهایی که مادر با جنین خود صحبت میکند، متوجه میشود که او آرام گرفته است و حرکات کمتری دارد.
جنین در طی این هفتهها وزن میگیرد و قد او در حال افزایش است؛ به همین دلیل به مواد معدنی و مغذی نیاز دارد که مادر باید سعی کند با استفاده از یک رژیم غذایی سالم و کامل آنها را تامین نماید. همزمان با تمامی این موارد استخوانهای جنین نیز محکمتر میشوند.
بایدهای هفته سی و سوم بارداری
برخی از زنان باردار طی هفته سیوسومبارداری دچار واریس میشوند. برای بهبود این شرایط توصیه میشود که از نشستن و یا ایستادنهای طولانی مدت پرهیز شود. بهتر است زمانهایی در روز پاها به سمت بالا قرار داده شود و همینطور پوشیدن جوراب واریس نیز در بهبود این شرایط کمک کننده است.
احتمالا در این سن از بارداری، در پاها و یا بدن خود ورم و پف مشاهده میکنید. پیادهروی و انجام ورزشهای سبک، میتواند در کاهش این تورم و البته دردهای عمومی دوران حاملگی موثر باشد. همینطور انجام تمرینات کششی و ماساژ پاها نیز میتواند ضمن کم کردن تورم آن، از گرفتگی عضلاتتان نیز جلوگیری کند.
اغلب زنان در دوران بارداری دچار یبوست و هموروئید یا خونریزی مقعد میشوند. برای جلوگیری از این مشکل و یا بهبود آن، استفاده از مایعات و غذاهای حاوی فیبر و سبزیجات برگدار توصیه میگردد.
علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفته سی و سوم
همانطور که در این مقاله بررسی کردیم، برخی از علائم در هفته سیوسومبارداری طبیعی میباشد و در نتیجه بزرگتر شدن جنین در وضعیت جسمانی مادر نمایان میگردد. اما با تمامی این توضیحات بهتر است مادران به برخی از علائم غیرطبیعی در خود توجه داشته باشند تا دچار زایمان زودرس نگردند. برخی از علائم به شرح موارد زیر در هفته سیوسومبارداری نشانهای از زایمان زودرس میباشد.
- انقباضات رحمی مکرر و طولانی
- لکهبینی
- خونریزی واژینال
- ترشحات آبکی از واژن ناشی از پاره شدن کیسه آب
- فشار بیش از اندازه در ناحیه لگن
- دلدردهایی مشابه با دلدردهای دوران قاعدگی
- و …
البته برخی دیگر از علائم نیز ممکن است در مادر باردار وجود داشته باشد که نشانهای از عارضه فشار خون بالا و یا پره اکلامپسی باشد. در ادامه به این علائم اشاره کردهایم :
- تورم ناگهانی دستها یا صورت
- تهوع
- استفراغ
- سردرد شدید
- و …
سخن پایانی
دوران بارداری دارای مشکلات جسمانی و روانی بسیاری برای مادر است. به همین دلیل از علائم شایع در بانوان باردار، تغییر رفتار آنها میباشد. علاوه بر مادران باردار، اطرافیان او نیز باید نسبت به وضعیت او آگاه باشند تا بتوانند نیازهای عاطفی او را برآورده کنند. برای آشنایی بیشتر با دوران بارداری کلیک کنید.
برای اینکه آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید و از راهکارهای لازم مطلع شوید، میتوانید از روانشناسان مرکز مشاوره نی نی مایند کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه هفته سی و سوم بارداری میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
قد و وزن جنین در هفته سیوسومبارداری تا چه اندازه افزایش پیدا میکند؟
قد جنین در هفته سی و سوم بارداری تا بیش از 43 سانتیمتر و وزن او تا بیش از دو کیلوگرم افزایش پیدا میکند.
آیا ممکن است زنان باردار طی هفته سیوسومبارداری دچار زایمان زودرس شوند؟
بله، احتمال زایمان زودرس در هفته سیوسومبارداری وجود دارد و بهتر است بانوان باردار به علائم آن شامل انقباضات رحمی مکرر و طولانی، لکهبینی، خونریزی واژینال، ترشحات آبکی از واژن ناشی از پاره شدن کیسه آب، فشار بیش از اندازه در ناحیه لگن، دلدردهایی مشابه با دلدردهای دوران قاعدگی و … توجه داشته باشند.
منبع : هفته سی و سوم بارداری
- ۰۰/۱۱/۲۵