افزایش اعتماد به نفس در کودکان علاوه بر ایجاد حس شادی در آنها باعث میشود کودک خود را فردی خوشبخت بدانند و به راحتی بتوانند در روابط اجتماعی موفق باشند، در واقع کودکان با اعتماد به نفس بالا در آینده و در بزرگسالی به احتمال بیشتر موفق خواهد بود. افزایش اعتماد به نفس در کودک یعنی او از تمام ویژگیهای ظاهری و شخصیتی خودش راضی باشد و مطمئن باشد میتواند از پس مسئولیتهایش بربیاید. پدر و مادر در افزایش اعتماد به نفس کودکان نقش بسزایی دارند و در واقع منشا ایجاد این حس هستند. والدین با رفتار درست باعث میشوند کودک از تواناییها و ضعفهای خود باخبر شود و در جهت بهبود آنها تلاش کند. در ادامه راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان را آموزش میدهیم. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
منبع : افزایش اعتماد به نفس در کودکان
برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان به او ابراز علاقه کنید
به عنوان پدر و مادر از زمان تولد فرزندتان باید به او ابراز علاقه کنید. این را بدانید که نوزاد از زمان تولد محبتهای شما را احساس میکند، وقتی که پدر و مادر به نوزاد خود رسیدگی میکنند و به او عشق میورزند و خواستههایش را بی درنگ براورده میکنند؛ نوزاد متوجه میشود که اهمیت دارد و دیده میشود و ارزشمند است و این احساس ارزشمند بودن در وجود او رخنه کرده و شخصیتاش شکل میگیرد.
توجه نمایید دو سال اول زندگی کودکتان بسیار اهمیت دارد، نوزادتان در این دوره نیاز به حمایت همه جانبه شما دارد و این گونه میتواند احساس مهم بودن و ارزشمند بودن را داشته باشد. حتی اگر گاهی کلافه هستید، خودرا کنترل کرده و نسبت به نیازهای نوزاد خود حساسیت به خرج دهید تا حس اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهید. کمک گرفتن از یک روانشناس متخصص در زمینه رفتار با کودکان میتواند بهترین نوع تربیت یک کودک با اعتماد به نفس بالا را در اختیارتان قرار دهد. برای آشنایی با بهترین روش های تربیت کودکان کلیک کنید.
افزایش اعتماد به نفس در خودتان و الگو بودن برای کودکان
با افزایش اعتماد به نفس در خودتان میتوانید کودکی با اعتماد به نفس بالا داشته باشید، ممکن است مشکلات متعددی که در گذشته و یا کودکی خود داشتهاید باعث کاهش اعتماد به نفس در شما شده باشد. در این شرایط کمک از یک روانشناس راهی بسیار مفید است، همچنین بهتر است از گذشته و نحوه رفتار پدر و مادرتان با خود درس بگیرید رفتارهایی که باعث شده اعتماد به نفستان افزایش یابد را لیست کرده و آنها را در ارتباط با کودکتان اجرا کنید و از آن رفتارهای پدر و مادرتان که باعث ضعف اعتماد به نفستان شده پرهیز نمایید. پیشنهاد میشود مقاله سبک فرزندپروری را هم بخوانید.
ارتباط حس های والدین با اعتماد به نفس کودک
شما اگر احساس خوبی از خود یا زندگی نداشته باشید؛ شادی واقعی به فرزندانتان منتقل نمیشود. این را بدانید که کودکتان ارتباط بسیار قوی با شما مخصوصا مادر برقرار میکند، در واقع حتی اگر ناراحتی خود را پشت لبخندی مصنوعی پنهان کنید کودکتان این موضوع را احساس میکند و این تلقین در او به وجود میآید که شاید وجود او به اندازه کافی باعث شادی شما نشده است. پس باید به معنای واقعی شاد باشید مشکلات و سختیهای زندگی همواره وجود داشته و خواهد داشت و آنچه اهمیت دارد نحوه برخورد و مقابله با آنها است. میتوانید مادر و یا پدری بسیار شاد بوده و این احساس را به فرزند خود نیز هدیه دهید.
اگر احساس شادی نمیکنید و ظاهرسازی میکنید مطمئن باشید کودکتان غم اعماق وجودتان را درک میکند. پس بهتر است قبل از هر چیز مشکلات خود را با یک روان درمانگر در میان بگذارید.
راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان
از علاقه و استعداد فرزند خود حمایت کنید
تشویق و حمایت از فرزندتان نقش بسیار بالایی در افزایش اعتماد به نفس کودکان دارد. هر کودکی ممکن است به هنر و رشته خاصی علاقه مند باشد و یا در زمینه مشخصی استعداد هر چند ناچیز داشته باشد. باید با اشتیاق او را تشویق کنید و به او بفهمانید که از او حمایت خواهید کرد و از استعدادش خوشحالید؛ این گونه فرزندتان همواره در فراز قله باقی خواهد ماند و در تقویت استعداد خود نهایت تلاش را خواهد کرد. در دوران تحصیل نیز با حمایت و تشویق کودک میتوانید به پیشرفت تحصیلی او کمک بسزایی نمایید.
به کودکتان حق انتخاب دهید
با مدیریت صحیح میتوانید گزینههایی معقول را برای انتخاب در اختیار کودکتان قرار دهید تا او احساس قدرت کند و بداند انقدر ارزش دارد که میتواند انتخاب کند. مثلا میتوانید برای پختن ناهار چند مورد را در اختیار او قرار دهید و از او بخواهید انتخاب کند که کدام غذا را بپزید و یا میتوانید برای بعضی از خریدهای دکوراسیون خانه گزینههایی را در اختیارش قرار دهید تا او انتخاب کند و به انتخاب او احترام بگذارید، این گونه شما اعتماد به نفس کودک را تا حد قابل توجهی افزایش دادهاید.
وقت گذاشتن و بازی با کودک
عنوان والدین اگر با کودک خود بازی کنید میتوانید احساس بسیار خوبی را در او پرورش دهید. در واقع کودکتان احساس میکند که انقدر مهم است که شما وقت خود را صرف بازی کردن با او کردهاید. بهتر است نوع بازی را کودک انتخاب کند و شما در طول بازی با اشتیاق همراه او باشید. اگر بی میل و بدون تمرکز با او بازی کنید کودک این موضوع را میفهمد و احساس میکند برای شما مهم نیست، این را بدانید که بازی کردن با کودکتان وقت تلف کردن نیست بلکه کار بسیار بزرگی است؛ درواقع شما درحال تربیت یک انسان هستید. خودتان نیز ساعتی از مشغلههای روزانه فاصله میگیرید و غرق در دنیای شاد کودکانه فرزندتان خواهید شد.
بگذارید کودک تان خودش کارهایش را انجام دهد
برای افزایش اعتماد به نفس کودکان بجای او کاری انجام ندهید، بلکه بگذارید خودش کارهایش را انجام دهد. شاید برای شما راحتتر باشد که کارهای کودکتان را بدون نقص انجام دهید ولی این گونه او در آموزش مهارتهایش کامل نمیشود.
ممکن است کودک در انجام کارهایش کند باشد و یا اشتباه انجام دهد در این شرایط نباید اورا تنبیه کنید، بلکه از او بخواهید دوباره امتحان کند کودکتان را قانع کنید که همه اشتباه میکنند و باید انقدر تکرار کند تا روش درست انجام کاری را یاد بگیرد. این را بدانید که هر چه چالشهای بیشتری را در اختیار فرزندتان بگذارید حس اعتماد به نفس را در او بیشتر پرورش خواهید داد.
سخن پایانی
در پایان یادآور میشویم که خانواده در پرورش و تربیت فرزندان نقش بسزایی دارند و مهمترین اقدام برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان ابراز علاقه و محبت والدین یا مراقبان نزدیک است. در واقع افزایش یا کاهش اعتماد به نفس امری است اکتسابی و از زمان تولد نوزاد در خانواده شکل میگیرد. کمک از متخصصین روانشناس در امر تربیت کودکان می واند شما را در پرورش یک انسان با بهترین خصوصیات فردی کمک نماید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
ابراز علاقه به کودکان چه تاثیری در افزایش اعتماد به نفس در آنها دارد؟
فرزند شما از همان نوزادی همه چیز را درک می کند وقتی به او علاقه نشان دهید و احتیاجات او مخصوصا در دو سال اول زندگی برایتان اهمیت داشته باشد، کودکتان می فهمد که مهم است و اعتماد به نفس از همان بدو تولد در او شکل می گیرد.
- ۰۰/۱۱/۲۴