ماده مخدر سورچه چیست؟ سورچه یا سورچی نام جدیدی است که مافیای مواد مخدر، برای فروش هروئین و مشتقات آن انتخاب کرده است. منشاء انتخاب نام سورچه از کلمه سور و سات مهمانی و یا سورچرانی در این مجالس پرعیش و نوش گرفته شده است. در واقع با انتخاب این نام به فرد القا میکنند که مصرف این ماده مخدر بدون ایجاد اعتیاد، تنها باعث سرخوشی میشود، در حالی که علاوه بر حالت سرخوشی، اعتیاد آور نیز میباشد و مصرف طولانی مدت آن، زمینه ابتلا به اختلالات حاد روانی را فراهم میکند. سورچه نیز مانند دیگر مواد مخدر، اعتیادآور و خانمان سوز است. در صورتی که خود یا عزیزانتان دچار این ماده شدهاید حتما مشاوره ترک اعتیاد دریافت نمایید.
بیشتر بخوانید : انواع مواد اعتیاد آور
منبع : ماده مخدر سورچه چیست
ماده مخدر سورچه چیست؟
سورچه یا سورچی و از زبان پولدارترها نیز تونی، ماده مخدر جدیدی است که به تازگی وارد بازار شده است. استفاده از این مواد در میان افراد به خصوص جوانترها رواج پیدا کرده است.
استفاده از لفظ پولدار به این دلیل است که از ابتدا نیز هدف تولید کنندگان سورچه، ثروتمندان بود تا به مجالس خود گرمای بیشتری بدهند. دلیل آن نیز این است که در حال حاضر سورچه با گرمی به قیمت 700 هزار تومان به فروش میرسد.
ماده مخدر سورچه از دسته مواد مخدرهای صنعتی است و در ترکیبات خود، کوکائین دارد. کوکائین از گیاه کوکا تهیه میشود و بسیار گران است.
همینطور باید اشاره کنیم که ترکیب اصلی سورچه، هروئین است که با اعمال برخی تغییرات شیمیایی بر روی مرفین ایجاد میگردد. برای اشنایی بیشتر با علائم اعتیاد به مواد مخدر کلیک کنید.
مکانیسم اثر ماده مخدر سورچه
پس از اینکه فرد میزانی از ماده مخدر سورچه را مصرف میکند با حل شدن در چربیها، به مغز میرسد. کسی که چندین بار از سورچه مصرف کند، نسبت به این ماده مخدر اعتیاد پیدا میکند و هر شش تا دوازده ساعت نیاز به ماده مخدر سورچه دارد. اگر احساس میکنید با مصرف این ماده اعتیاد پیدا نکردهاید، حتما مقاله تعریف اعتیاد را بخوانید.
مکانیسم عمل سورچه بدین صورت است که در گیرندههای عصبی مغز اثر میگذارد و احساساتی شبیه به کم شدن درد، بی حسی، سرخوشی و .. میگردد. ایجاد سرخوشی ناشی از مصرف سورچه به تدریج باعث ایجاد آرامش و هیجان میشود.
تفاوت سورچه با هروئین
همانطور که اشاره کردیم هروئین با نام پزشکی دیامرفین، یک ماده مخدر است که از مورفین تولید میشود و به دلیل ترکیباتی که دارد، به شدت اعتیاد آور است.
هروئین در دو شکل پودری سفید رنگ و پودری قهوهای رنگ وجود دارد. به هروئینی که به شکل پودری سفیدرنگ است، سورچه گفته میشود.
تولید کنندگان این ماده مخدر سعی کردهاند، اسم هروئین را زیر اسم سورچه پنهان کنند و آن را فقط مادهای برای خوشگذرانی معرفی نمایند.
مطابق اطلاعات جمع آوری شده، از آنجایی که اثرات مصرف سورچه بسیار بیشتر از هروئین است، احتمالا در ترکیبات آن تغییراتی نیز ایجاد شده است. برای آشنایی بیشتر مقاله علائم اعتیاد به هروئین را بخوانید.
اثرات مصرف سورچه در کوتاه مدت
کسی که برای اولین بار سورچه مصرف میکند و یا زمان کوتاهی است که از آن استفاده میکند، معمولا پس از مصرف دارای علائم زیر خواهد بود:
- بدن گرم
- خشکی دهان
- سرخوشی و یا نشئگی
- احساس کرختی در اندامهای مختلف بدن
- بی اشتهایی
- حالت تهوع و استفراغ
- خارش شدید
- تسکین درد جسمی
مجموعه علائم بالا راش نام دارد که پس از اتمام آن، فرد به خواب میرود. در حین خواب نیز عملکرد ذهنی فرد مختل شده و ضربان قلب کاهش مییابد. تمامی این موارد ممکن است به مغز فرد آسیب برساند.
عوارض مصرف ماده مخدر سورچه در طولانی مدت
مصرف سورچه در طولانی مدت، ضمن اینکه اختلالاتی در روان فرد ایجاد میکند؛ باعث فروپاشی کارکرد سیستم قلبی و عروقی، ضعف در تنفس و … نیز میشود. این علائم در نهایت منجر به مرگ خواهد شد. از شایعترین عوارض مصرف سورچه در طولانی مدت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یبوست و ابتلا به بیماری بواسیر یا هموروئید
- تحلیل رفتن رگها
- بی نظمی در قاعدگی
- تیرگی لبها و پوست بدن
- دملهای پوستی و ورمهای چرکی
- بیماریهای تنفسی نظیر ذاتالریه و سل
- ورم مفاصل و سایر بیماریهای روماتوئیدی
- عفونت دریچهها و لایههای درونی قلب
- اختلال در هضم غذا
- بیاشتهایی
- کاهش وزن
- بیخوابی به خصوص در طول شب
- خواب آلودگی در طول روز
- از بین رفتن مقاومت بدن در برابر انواع بیماریهای عفونی همچون هپاتیت و ایدز
- مرگ بخشی از سلولهای مغزی و نخاعی پس از مصرف زیاد سورچه
- اختلالهای جنسی همچون زود انزالی و کاهش میل جنسی در مردان
- عفونت ششها و آسیبهای کبدی یا کلیوی
- اختلالات روانی مانند افسردگی
- اختلال های شخصیتی
عوارض سورچه بر روی مغز
اشاره کوتاهی کردیم که سورچه پس از مصرف در چربیها حل شده و خود را به مغز میرساند. سورچه پس از رسیدن به مغز تبدیل به مورفین میشود و به گیرندههای افیونی میچسبد.
با چسبیدن سورچه به گیرندههای افیونی، گزینه احساسات ناخوشایند فعال میگردد. سورچه پس از چندین بار استفاده جایگزین اپیوئیدهای طبیعی مغز نیز میشود و باعث وابستگی بدن به آن میگردد. برای آشنایی با بهترین روشهای ترک اعتیاد کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 09397993559
منبع : ماده مخدر سورچه چیست
- ۰۰/۰۸/۱۱