مخفی کاری و پنهان کاری از همسر (چه مرد و چه زن) باعث آسیب جدی به زندگی مشترک میشود. این رفتار بنیان اساسی ارتباط (یعنی اعتماد) را از بین برده و در نتیجه تمام ابعاد رابطه را تحت تاثیر قرار میدهد. هیچ مرد یا زنی دوست ندارد همسرش مسالهای را مخفی کند، اما ممکن است خودش این کار را انجام دهد، اما چرا؟ دلایل مختلفی برای توجیه این رفتار ممکن است داشته باشید، اما ماهیت مساله فرقی ندارد، دروغ دروغ است. پس اگر در ارتباط با همسرتان نمیتوانید صداقت کافی را داشته باشید و یا حس میکنید او همه چیز را به شما نمیگوید، حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و در صورتی که به پاسخ نرسیدید حتما مشاوره خانواده دریافت کنید.
منبع : پنهان کاری همسر
دلایل و علت پنهان کاری همسر
خیلیها با وجود اینکه میدانند پنهان کاری میتواند به ازدواجشان آسیب بزند بازهم به این رفتار روی می آورند. عوامل متعددی میتوانند به عنوان دلیل پنهان کاری در نظر گرفته شوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- بدبینی در رابطه
اگر یکی از طرفین در رابطه زناشویی همواره بدبینی داشته باشد، زمینه برخورد صادقانه از بین میرود. چرا که هر رفتاری با سوء نیت تعبیر میشود. در این شرایط یک چرخه معیوب در زندگی مشترک شکل میگیرد، یعنی یک نفر با بدبینی خود باعث میشود که همسرش سادهترین امور را هم از او پنهان کند و این پنهان کاری به بدبینی هرچه بیشتر میانجامد. این چرخه همانند یک دور باطل دائما خود را تقویت کرده و در نهایت به بدبینی هرچه بیشتر و از دست رفتن اعتماد متقابل میانجامد.
2- واکنش های مخرب نظیر تمسخر و سرزنش از جانب همسر
بعضی مردان یا زنان در مورد بسیاری از علائق و فعالیتهای خود صحبت نمیکنند. چرا که در مورد واکنشهای همسرشان مطمئن نیستند. معمولا کسانی که در مواجهه با سلایق همسر خود بازخوردهایی نظیر تمسخر، سرزنش و قضاوتگری را از خود نشان میدهند، بیش از سایرین متوجه وجود پنهان کاری در رابطه زناشویی خود میشوند. این برخوردها موجب کاهش اعتماد به نفس و حس شرم میشود؛ پس دیگر با شما راحت نبوده و تلاش میکند بخشی از اتفاقات و یا رفتارهایش را از شما پنهان کند.
3- تلاش برای بهتر نشان دادن خود
در برخی شرایط به خصوص در اوایل زندگی مشترک یا دوران نامزدی مرد/زن دوست دارد تصویر بسیار خوبی از خود به نمایش بگذارند. این مسئله باعث میشود که دائما بخشهایی از زندگی یا ویژگیهای شخصیتی خود را پنهان نگه دارند.
اما هیچ کس نمیتواند تا ابد خود واقعیاش را مخفی نگه دارند. برملا شدن پنهان کاریها در این زمینه تاثیر بسیار مخربی روی زوجین خواهد ذاشت که میتواند ادامه زندگی مشترک آنها را با تهدید جدی مواجه کند.
4- پنهان کاری همسر و رفتارهای خارج از چارچوب
هر زندگی زناشویی برای خود چارچوبها و خط قرمزهای خاص خود را دارد. بعضیها به ظاهر با این چارچوبها موافقت میکنند، اما به دلایلی مثل نداشتن روحیه متعهدانه در عمل به گونه دیگری رفتار میکنند. داشتن روابط فرازناشویی، سابقه خیانت به همسر و تصمیم گیریهای مهم بدون مشورت با همسر از جمله مسائلی هستند که باعث میشوند همسرتان به پنهان کاری روی بیاورد.
چند توصیه برای تشخیص و برخورد با پنهان کاری همسر
اگر احساس میکنید همسرتان در زندگی مشترک چیزهایی را از شما مخفی میکند، با توجه به 5 توصیه زیر میتوانید زندگی خود را بهبود دهید.
1- بین پنهان کاری و حفظ حریم شخصی تمایز قائل شوید
قبل از هرچیز وقتی حس میکنید همسرتان دارد چیزی را از شما مخفی میکند، باید از خود بپرسید که آیا واقعا این رفتار پنهان کاری است یا می تواند نوعی حفظ حریم شخصی باشد. برخی از زن و شوهرها فکر میکنند وقتی ازدواج می کنند دیگر حریم شخصی هیچ معنایی ندارد و دو نفر باید به طور کامل با یکدیگر یکی شوند. این در حالی است که عشق سالم حالتی متعادل از صمیمیت و استقلال است.
یعنی دو نفر در عین حال که هویت بالغ و مستقلی دارند، رابطهای صمیمانه با یکدیگر برقرار کرده و مسائل مختلف زندگی را با یکدیگر به اشتراک میگذارند. در نتیجه پس از ازدواج هم به ساعاتی برای خلوت و تنهایی نیاز داریم و این مسئله نباید به عنوان پنهان کاری تعبیر شود.
2- اتفاقات گذشته را حل و فصل کنید
اگر در گذشته اتفاق ناخوشایندی در رابطهتان افتاده، آن را به دست زمان نسپارید؛ بلکه به طور فعالانه برای حل و فصل آن تلاش کنید. برای مثال اگر همسرتان در گذشته به شما خیانت کرده، باید این موضوع را یک بار برای همیشه بین خود حل کنید. برای این کار میتوانید از یک زوج درمانگر کمک بگیرید تا زخمهای قدیمی را التیام ببخشید و در نهایت مجددا بتوانید به هم اعتماد کنید.
3- فضایی امن و صمیمی میان خود و همسرتان ایجاد کنید
همانطور که گفته شد انتقادگری مفرط، داشتن رویکردی قضاوتی و سرزنش گرانه نسبت به تمایلات و علایق متفاوت همسر باعث میشود که او به مرور زمان از شما فاصله بگیرد و احتمال بروز پنهان کاری افزایش یابد. در نتیجه تلاش کنید در رابطه انعطاف پذیرتر باشد. پذیرش بالاتری نسبت به همسر خود داشته باشید و فضایی امن و صمیمی میان خود ایجاد کنید تا او بتواند با خیالی آسوده در مورد موضوعات مختلف با شما گفتگو کند.
4- شنونده خوبی باشید
برای این که همسرتان با شما صادق باشد و بتواند موضوعات مختلف را با شما در میان بگذارد باید بتوانید شنونده خوبی باشید. در همین راستا وقتی همسرتان با شما حرف میزند، بیشتر توجه خود را به او معطوف کنید، دست از کارهای دیگر بکشید و با زبان بدن یا گفتن جملات ساده همدلی خود را نشان دهید.
5- از یک زوج درمانگر کمک بگیرید
در بسیاری از موارد ممکن است اعتماد موجود در رابطه آنقدر آسیب دیده باشد که از بین بردن پنهان کاری راحت نباشد. در این شرایط مراجعه به یک زوج درمانگر به شما کمک میکند تا الگوهای ارتباط ناسالم میان خود و همسرتان را بهتر بشناسید و جایگزینهای بهتری برای آنها پیدا کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
پنهان کاری نوعی دروغ گویی و فریبکاری محسوب میشود که با ضربه زدن به اعتماد همسر، بنیان رابطه را هدف قرار میدهد. در نتیجه میتواند آینده زندگی مشترک را تهدید نماید.
منبع : پنهان کاری همسر
:: بازدید از این مطلب : 1
- ۰۰/۰۳/۲۷