ملاک انتخاب همسر از جمله مسائلی است که هر دختری و پسری برای ازدواج باید برای خود آن را تعیین کند. هر کسی با توجه به فرهنگ و دیدگاههایی که در زندگی دارد، اولویتهای مشخصی را برای همسر آیندهاش در نظر میگیرد. با این حال اغلب پارامترهایی که باید در نظر گرفته بشوند، فراموش شده و انتخاب همسر بر اساس دیدهها وشنیدههای اطرافیان صورت میگیرد. بیشتر نارضایتیها هم به خاطر نادیدهگرفتن مسائلی است که باید قبل از ازدواج به آنها پرداخته میشد. پول، ظاهر، تحصیلات و… تنها بخش بیرونی آدم را مشخص میکند، در حالی که شما با تمام بخشهای ظاهری و باطنی یک فرد وارد زندگی مشترک میشوید. برای پی بردن به درستی آن آدم میتوانید با او ازدواج کرده و او را در زندگی محک بزنید و یا از کمکهای روانشناس برای پی بردن به آینده آن ازدواج استفاده کنید. برای دریافت مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.
منبع : ملاک انتخاب همسر
ملاک انتخاب همسر را چه کسی مشخص می کند؟
اگرچه بسیاری از جوانان ملاکهای مشخصی برای ازدواج دارند و به خوبی میدانند همسر مناسب برای آنها باید چه ویژگیهایی داشته باشد، اما برخی دیگر در انتخاب این معیارها سردرگم میشوند و نمیدانند بر اساس چه ارزشهایی معیارهای خود را در نظر بگیرند. یکی از دلایل این مسئله میتواند ضعف در خودشناسی و نبود هویت ثابت در فرد باشد. افرادی که دیدگاه درستی راجع به خود و خواستههایشان در زندگی ندارند طبیعتاً در زمینه انتخاب همسر نیز نمیتوانند اصول مشخصی را طرحریزی کنند.
مهمترین نکتهای که در زمینه معیارهای انتخاب همسر باید به آن توجه داشته باشید این است که معیارها کاملاً فردی و خصوصی هستند. هریک از ما براساس فرهنگ و انتظاراتی که از زندگی داریم ملاکهای مشخصی برایمان اهمیت بیشتری داشته و برخی دیگر برای ما بیارزش هستند. در نتیجه سعی کنید در این زمینه صرفاً به خواستهها و اولویتهای خودتان توجه داشته باشید. اگرچه مشورت کردن با دیگران در تمامی موضوعات مفید خواهد بود اما ضبط معیارهای دیگران بدون تفکر راجع به آنها نمیتواند به شما کمک کند. برای رسیدن به یک نظر منسجم و تصمیم مناسب حتما مشاوره ازدواج دریافت کنید.
ملاک انتخاب همسر | نکاتی که باید به آنها توجه داشته باشید
اگرچه معیارهای انتخاب همسر برای همه ما یک موضوع شخصی است و ممکن است آنچه برای یک نفر در اولین اولویت است برای دیگری هیچ اهمیتی نداشته باشد اما بهتر است بهطور کلی این ویژگیها را در نظر داشته باشید و در هریک از این موارد تصمیم مشخصی بگیرید.
ویژگیهای ظاهری
نخستین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید ظاهر همسرتان است. برای انتخاب ملاکهای ظاهری به این سؤالات پاسخ دهید که راجع به قد، وزن و زیبایی صورت طرف مقابلتان چه دیدگاهی دارید؟ درمیان این ویژگیها کدام یک برایتان با ارزشتر است و بهطور کلی ملاکهای ظاهری تا چه حد در تصمیم شما برای ازدواج کردن یا نکردن اهمیت دارند. اگر ظاهر خواستگار و یا خانمی که برای ازدواج در نظر دارید، مورد پسندتان نیست، هرگز با این فکر که “اگر جراحی کند و یا عمل زیبایی کند همان میشود که میخواهم” رابطه را ادامه ندهید.
ملاک انتخاب همسر | سن
شما ترجیح میدهید طرف مقابلتان تا چه حد با شما از نظر سنی اختلاف داشته باشد؟ برای توجه به معیار سن بهتر است نکاتی مثل تفاوت فکری و تولد فرزند را در نظر داشته باشید. بهعلاوه افرادی که مربوط به یک دوره هستند و اختلاف سنی بالایی با هم ندارند معمولاً به دلیل وجود اشتراکاتی همچون برنامههای تلویزیونی در زمان کودکی، احساس نزدیکی بیشتری را میانشان تجربه خواهند کرد. درحالی که متولدین نسلهای متفاوت معمولاً درک چندانی از این مسائل نسبت به یکدیگر ندارند. مقاله بهترین اختلاف سن ازدواج را مطالعه نمایید.
توانایی مالی
یکی از جنبههای اساسی هر زندگی قدرت مالی است. اگرچه دیدگاههای مختلفی در این زمینه وجود دارد اما شما به حداقلهایی برای گذران زندگی نیاز دارید. در زمینه توانایی مالی همسرتان به این موضوع توجه داشته باشید که چه میزان از این توانایی برای شما اهمیت دارد. به لحاظ مالی چه انتظاراتی از همسرتان دارید و مسائل مالی اولویت چندم زندگی شما هستند. توجه داشته باشید که مسائل مالی علاوه بر میزان درآمد، ابعاد دیگری نظیر برنامهریزیهای بلندمدت و درایت اقتصادی، دست و دلبازی یا خساست و اتفاقنظر در زمینه نحوه خرج کردن را نیز شامل میشود.
سلامت جسمی و روانی
یک از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید وضعیت سلامت جسمی و بهخصوص روحی همسر آیندهتان است. بهتر است برای اطمینان خاطر در این زمینه حتماً از جلسات مشاوره پیش از ازدواج استفاده کنید و نسبت به انجام تستهای سلامت روان و تناسب شخصیت حساس باشید. این موضوع بهویژه در شرایطی که طرف مقابل شما آسیبهایی را در زندگی تجربه کرده باشد، اهمیت بیشتری پیدا میکند. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا اصول صحیح رفتار با هر شخصیت را بیاموزید و بدانید زندگی با هر سبک شخصیتی چه نتایجی خواهد داشت. برای آشنایی با جوانب کامل بهداشت روانی در ازدواج کلیک کنید.
اشتباهات رایج در ملاک های انتخاب همسر
توجه به حرف و قضاوت دیگران
یکی از رایجترین اشتباهات در انتخاب معیارها و ازدواج توجه به حرف و نظر دیگران بیش از نظر خود فرد است. بسیاری از ما ویژگیهایی را برای همسر آیندهمان در نظر میگیریم که اطرافیان، برای مثال پدر و مادر یا دوستان آنها را مهم میدانند و یا بعضی معیارها را به این خاطر در نظر میگیریم که قضاوت دیگران راجع به همسر ما، برایمان اهمیت بالایی دارد. این موضوع گاها باعث میشود که شما با فردی ازدواج کنید که مطابق سلیقه شما نیست و در آینده دچار نارضایتی و دلزدگی خواهید شد. در نتیجه سعی کنید در کنار توجه به نظرات دیگران خودتان تصمیم گیرنده اصلی باشید.
نداشتن معیار مشخص
اینکه ما معیارهای مشخصی نداشته باشیم و ندانیم به دنبال پیدا کردن چگونه شریکی برای زندگی آینده هستیم؛ میتواند آسیبهای بسیاری را در آینده متوجه زندگی ما کند. این افراد معمولاً به دنبال احساساتی که دچارش میشوند و یا شرایط زمانی با یک نفر ازدواج میکنند و ممکن است در آینده از انتخابشان پشیمان شوند.
کنار گذاشتن بی دلیل معیارها
برخی از جوانان علیرغم اینکه معیارهای مشخصی برای انتخاب همسر آینده دارند اما در زمان ازدواج به دلیل مسائلی همچون علاقمندی به یک فرد یا شرایط زمانی از معیارهای خود صرفنظر میکنند. به این موضوع توجه داشته باشید که انعطاف، یکی از شروط اصلی برای زندگی مشترک است و چشمپوشی از برخی مسائل شرط لازم برای شروع و ادامه زندگی است اما میان انعطاف و کنار گذاشتن معیارها تفاوت وجود دارد. همچنین شما از ملاکهای اصلی و اصول مهم خود نمیتوانید عقبنشینی کنید و این مسئله در آینده شما را دچار مشکل خواهد کرد.
امید به تغییر از اشتباهات رایج در ملاک انتخاب همسر
یکی از دلایل کنار گذاشتن معیارها و یا تغییر در دیدگاهها راجع به همسر آینده میتواند به دلیل امید به تغییر کردن فرد در آینده باشد. بسیاری از دختران و پسران به این موضوع فکر میکنند که فرد مورد علاقشان را در آینده و به مرور زمان بر اساس ملاکها و خواستههای خود تغییر خواهند داد. این نکته را همواره در نظر داشته باشید که شما قادر به تغییر دادن شخصیت هیچکس نخواهید بود و این موضوع حتی اگر ممکن باشد دشواریهای بسیاری خواهد داشت. بهتر است به جای انتخاب فردی که با معیارهای شما تفاوت دارد و تلاش برای تغییر او، از ابتدا با فردی ازدواج کنید که مطابق معیارهای شما باشد.
تمریناتی برای تصمیم گیری مناسب در انتخاب همسر
برای اینکه بدانید چه موضوعاتی برای شما در انتخاب همسر اهمیت بیشتری دارند میتوانید از تمرین زیر استفاده کنید.
سعی کنید زندگی مشترک با همسرتان در آینده را تصور کنید. چشمانتان را ببندید و تا جای ممکن به تصوراتتان اجازه دهید جزئیات بیشتری را ترسیم کنند. توجه داشته باشید که در این تمرین صرفاً بر خواستهها و آرزوهایتان تمرکز کنید و مسائل منطقی یا ممکن بودن و نبودن خواستههایتان را درنظر نگیرید. اکنون همه آنچه را در همسر آیندهتان تصور کردید روی کاغذ بیاورید. به موارد نوشته شده با دقت نگاه کنید و هرچه میخواهید به آن اضافه یا کم کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که احساس کنید چیزی را در همسر آیندهتان از قلم نینداختهاید. در مرحله بعد سعی کنید این ویژگیها را اولویتبندی کنید و رتبه هریک را براساس ارزشی که دارند مشخص نمایید. برای مثال اگر ظاهر و وضعیت مالی دو اولویت شما هستند از خود بپرسید که حاضرید کدام یک را به خاطر دیگری کنار بگذارید.
یک تمرین دیگر که ممکن است از تمرین قبلی برایتان آسانتر باشد این است که سعی کنید به این سؤال پاسخ دهید (دلتان میخواهد همسر آینده شما چه ویژگیهایی را نداشته باشد؟) سعی کنید این موارد را فهرست کنید و از این طریق دیدگاه روشنتری نسبت به معیارهایتان به دست آورید.
با استفاده از این تمرینات میتوانید اولویتهای خود در انتخاب همسر را مشخص نمایید. اگر احساس میکنید علیرغم انجام این تمرینها موضوع خاصی به ذهنتان نمیرسد میتوانید با کمک گرفتن از مشاورین خانواده با نکات مهمی که باید در زمینه انتخاب همسر به آن توجه داشته باشید آشنا شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
درصورتیکه معیار مشخصی برای انتخاب همسر نداشته باشید به این معناست که نمیدانید به دنبال چه هستید. این افراد معمولاً در آینده دچار این شک میشوند که شاید درصورت انتخاب کردن فرد دیگری زندگی بهتری داشتند و یا در آینده متوجه شوند فردی که انتخاب کردهاند مطابق میل و علاقه آنها نیست.
شما نمیتوانید معیارهایتان را به طور کلی کنار بگذارید اما میتوانید از برخی آنها به خاطر طرف مقابلتان چشمپوشی کنید. البته این درصورتی است که طرف مقابل شما حداقل نیمی از معیارهای مدنظر شما را برآورده کرده باشد. بهعلاوه صرفنظر کردن از معیارهایی که نخستین اولویتها را برای شما داشتهاند معمولاً باعث پشیمانی در آینده خواهد شد.
منبع : ملاک انتخاب همسر
:: بازدید از این مطلب : 1
- ۰۰/۰۳/۱۹