بلوغ پسران فرایند بلوغ پسران چه سنینی را شامل میشود و دارای چه علائمی است؟ پسران معمولا در سنین 10 الی 17 سالگی به بلوغ میرسند. علائمی که از شروع فرایند بالغ شدن در آنها خبر میدهند مواردی نظیر بم شدن صدا، سرعت یافتن فرایند قد کشیدن، رشد موهای زائد و انزال شبانه را در برمیگیرند. والدین و نوجوان با اطلاع از این تغییرات میتوانند جلوی بسیاری از مشکلات و سختیهای مربوط به این دوره را بگیرند و آن را تبدیل به فرصتی برای رشد و آمادگی برای ورود به دنیای بزرگسالان بکنند. در ادامه به توضیحاتی درباره بلوغ پسران خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاع از نکات مربوط به تربیت نوجوان کلیک کنید.
منبع : بلوغ پسران
آشنایی با علائم و نشانه های بلوغ پسران
فرایند بلوغ پسران اغلب از حدود 10 سالگی شروع میشود و در 17 سالگی به پایان میرسد. در این میان سریعترین تغییرات اغلب در بازه زمانی 11 تا 14 سال اتفاق میافتند. پسران در این دوره علائم متعددی را در جنبههای جسمانی، جنسی و روانی تجربه میکنند که به یکباره همه چیز را در آنها دگرگون کرده و شروع بزرگسالی را نوید میدهند. در ادامه هریک از جنبه های بلوغ پسران را شرح دادهایم.
علائم جسمانی و جنسی در بلوغ پسران
در سنین بلوغ ترشح هورمون تستوسترون که نوعی هورمون مردانه است در پسران افزایش مییابد؛ همین هورمون منجر به بروز علائم جسمانی مختلفی میشود که از جمله مهمترین آنها میتوان به سرعت یافتن رشد قد و وزن، کلفت شدن صدا، رشد موهای زائد در نواحی مختلف بدن از جمله صورت، بدن، زیر بغل و ناحیه تناسلی، رشد بیضهها و تجربه انزال شبانه اشاره کرد.
علائم روانشناختی در بلوغ پسران
آنچه بیش از هرچیز دوران بلوغ را برای پسران چالش زا میکند، تغییرات روانشناختی است که در این دوران روی میدهد. برای مثال به دلیل تغییر هورمونی پسران در این دوران پرخاشگرتر میشوند از همین رو ممکن است بهانه گیر شده و با شما بر سر موضوعات مختلف بحث نمایند.
همچنین آنها در گذار از کودکی به بزرگسالی بوده و میخواهند هویت دلخواه خود را کشف کنند. این مسئله باعث میشود نیاز به استقلال بیشتری داشته باشند و حرف شنویشان از پدر و مادر کاهش پیدا کنند. در عوض آنها علاقه دارند بیشتر اوقات خود را بادوستانشان بگذرانند و از الگوهای خود در زندگی پیروی نمایند.
بسیار اهمیت دارد که به عنوان والدین فرزند خود را درک کرده و بیش از پیش با او کنار بیایید. اگر احساس میکنید فرزندتان بیش از حد در سنین بلوغ حساس شده یا فکر میکنید ممکن است در رفتارهای پرخطر نظیر مصرف مواد یا روابط جنسی درگیر شده باشد، بهتر است با یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان مشورت نمایید. برای آشنایی بیشتر با روانشناسی نوجوان کلیک کنید.
علل بروز بلوغ زودرس یا دیررس در پسران
طی شدن فرایند بلوغ در هر دو جنس زمان بندی خاص خود را دارد. بروز علائم بلوغ زودتر یا دیرتر از آنچه گفته شد به عنوان وضعیت بلوغ زودرس یا دیررس در نظر گرفته می شود. ما در ادامه به علل هرکدام از این ها اشاره کرده ایم.
علل دچار شدن به بلوغ زودرس
بلوغ زودرس در پسران به وضعیتی گفته میشود که طی آن فرزند پسر شما قبل از 10 سالگی دچار هرگونه علامتی از بلوغ جسمانی و جنسی شود. این مسئله میتواند تحت تاثیر عوامل محیطی نظیر مواجه شدن با مسائل جنسی در دوران کودکی، عوامل زیستی نظیر نوع تغذیه و سلامت عمومی و عوامل ژنتیکی باشد. برای اطمینان از طبیعی بودن سرعت رشد در فرزندتان لازم است به یک متخصص مراجعه کرده و وضعیت نوجوان را با او در میان بگذارید.
علل دچار شدن به بلوغ دیررس
بلوغ دیررس به وضعیتی گفته میشود که فرزند شما تا 17 سالگی علامتی از بالغ شدن راتجربه نکند. این شرایط میتواند تحت تاثیر بیماریهای جسمی نظیر دچار بودن به اختلالات هورمونی، بیماریهای کلیوی، داشتن تومور، مشکلات کروموزومی و ژنتیکی باشد. همچنین مصرف برخی داروها نظیر داروهای شیمی درمانی و بعضی داروهای اعصاب و روان میتواند در شروع فرایند بلوغ در پسران تاثیر بگذارد. در این شرایط بسیار اهمیت دارد که برای اطمینان یافت از طبیعی بودن سرعت رشد در فرزندتان به یک متخصص مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا پرخاشگر شدن پسران در دوران بلوغ طبیعی است؟
افزایش تجربه خشم و پرخاشگری در دوران نوجوانی می تواند تحت تاثیر بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون باشد. با این حال اگر شدت پرخاشگری بالاست و منجر به بروز آسیب در خانواده می شود لازم است با یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان مشورت نمایید.
آیا بلوغ دیررس از نظر روانی به پسران آسیب می زند؟
بله، پسران در دوران نوجوانی به شدت به دنبال کسب تایید از جانب همسالان هستند و پیرامون این موضوع هویت خود را تعریف می کنند. بلوغ دیررس با افزایش احتمال طرد شدن از جانب همسالان و کودک دیده شدن پسران زمینه بروز انواع آسیب های روانشناختی را ایجاد می کند.
منبع : بلوغ پسران
:: بازدید از این مطلب : 1
- ۰۰/۰۳/۱۰