مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

طبقه بندی موضوعی
پیوندها
  • ۰
  • ۰

تحقیر کردن از جمله رفتارهای نامطلوبی است که والدین خواسته یا ناخواسته در برخورد با نوجوان خود انجام می‌دهند. رفتار اطرافیان به خصوص والدین در تقویت و تثبیت باورهای نوجوان نسبت به توانایی‌ها و استعدادهای خود نقش بسیار مهمی دارد و همانطور که می‌تواند به تقویت اعتماد به نفس نوجوان کمک کند گاهی با رفتارهای مخرب نیز همراه می‌شود. در نتیجه این رفتارهای مخرب باعث تحقیر نوجوان و فروپاشی شخصیت او می‌گردد. برخی والدین به دلیل عدم آگاهی از چگونگی برخورد با نوجوان به غلط تصور می‌کنند چنانچه با جملات تحقیر آمیز با او صحبت کنند تغییراتی حاصل می‌شود در صورتی که پیامدها و تاثیرات نامطلوب تحقیر کردن می‌تواند مشکلات روانشناختی گسترده‌ای را برای نوجوان به وجود آورد. با توجه به اهمیت موضوع در ادامه بیشتر درباره آن صبحت می‌کنیم پس همراه ما باشید.

 

منبع : تحقیر نوجوان

تحقیر کردن نوجوان

حقارت احساسی عمیق و ریشه‌ای در وجود شخص می‌باشد. هرگونه توبیخ و تنبیه نوجوان به منزله تحقیر کردن شخصیت اوست و به هر شکلی با نوجوان برخورد شود، مجموعه رفتارهای وی در آینده شکل می‌گیرد. نوجوانی که احساس حقارت دارد اختلالات روانی مانند افسردگی، عزت نفس پایین و اقدام به خودکشی را تجربه می‌کند. اگر دائما با رفتارهای توهین آمیز با نوجوان خود برخورد می‌کنید و او را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهید در حقیقت فردی را تربیت می‌کنید که در آینده‌ای نه چندان دور به تحقیر کردن دیگران خواهد پرداخت و بزهکاری را به شکل کاملا بارزی به نمایش خواهد گذاشت.  برای جلوگیری از بروز چنین عواقبی مشاوره خانواده دریافت نمایید.

رفتارهای تحقیر آمیز با نوجوان

تحقیر کردن نوجوان می‌تواند به شکل‌های مختلفی صورت گیرد. گاهی یک نگاه یا حرف ساده نیز می‌تواند به منزله تحقیر کردن نوجوان باشد. رفتارهای زیر می‌تواند از جمله مهمترین رفتارهای تحقیر آمیز با نوجوان باشد که اثرات منفی زیادی برای آن‌ها دارد.

برچسب زدن

هیچگاه از الفاظ منفی و تحقیر آمیز برای تعریف نوجوان خود استفاده نکنید. اگر در موقعیت‌های مختلف فرزند خود را با برچسب‌های منفی همچون “تن پرور، تنبل، بی خیال و…” مورد خطاب قرار دهید، خواسته یا ناخواسته در حال لطمه زدن به عزت نفس او هستید.

انتقاد کردن در حضور دیگران

هر فردی دوست دارد در حضور دیگران خوب به نظر برسد و ویژگی‌های خود را بزرگ نمایی کند. انتقاد کردن از نوجوان آن هم در حضور دیگران باعث می‌شود او در جمع خجالت بکشد و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.

حرف‌های کنایه آمیز

گفتگو کردن با نوجوانان به طور مستقیم و بدون استفاده از کلمات کنایه آمیز مانع از ایجاد سوتفاهم می‌گردد. وقتی به طور غیرمستقیم به رفتار نادرست نوجوان اشاره می‌کنید و جملات کنایه آمیز استفاده می‌نمایید، جنگ و دعوا شکل می‌گیرد. در این حالت هیچگاه پند و اندرز شما موثر واقع نمی‌شود چرا که نوجوان عادت کرده است حرف‌های کنایه آمیز شما را بشنود. به همین دلیل نصایح خیرخواهانه والدین را به عنوان کنایه و تحقیر تلقی می‌کند.

تاثیرات نامطلوب تحقیر نوجوان

اینکه والدین و اطرافیان نوجوان چه پیامی به او انتقال می‌دهند در ساخت ابعاد شخصیت نوجوان تاثیر بسیار زیادی دارد. خود ارزشمندی و داشتن تصویر ذهنی مثبت نسبت به خود و توانمندی‌های خویش در نوجوان وقتی ممکن است که از جانب دیگران مورد پذیرش قرار بگیرد. نوجوانانی که مدام از جانب اطرافیان تحقیر می‌شوند از اعتماد به نفس پایینی برخوردار می‌باشند و سلامت روانی آنان تهدید می‌گردد.

این مسئله به مرور باعث می‌شود که آن‌ها خود را به حدی بی ارزش بدانند که فکر کنند وجودشان برای هیچکس اهمیت و ارزشی ندارد. احساس حقارت آنچنان در وجود آن‌ها ریشه می‌دواند که به شکل یک عقده روانی در بزرگسالی خود را نشان می‌دهد و تعاملات اجتماعی وی تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد. در کنار این مسائل نوجوانانی که تحقیر شدن را به دفعات تجربه می‌کنند ممکن است برای کاهش تنش و مشکلات به مصرف مواد مخدر روی آورند و یا در جمع‌هایی قرار بگیرند که آنان را به سمت روابط جنسی پرخطر بکشاند. همچنین افسردگی، اضطراب و استرس نیز از دیگر پیامدهای نامطلوب تحقیر نوجوان محسوب می‌گردد.

راهکارهایی برای برخورد صحیح با نوجوان و کاهش حقارت آنان

اطرافیان و مخصوصا والدین باید سعی کنند به نوجوان خود آزادی و استقلال بدهند و مانع از ارتباط نوجوان با گروه‌های دوستان نشوند. سعی کنید جمع‌های دوستانه خانوادگی تشکیل داده و به نظرات فرزند خود اهمیت دهید. نوجوانی دوران حساسی است و والدین باید مراقب نوع رفتار و حرف زدن خود باشند. با این حال اگر در نحوه برخورد با فرزندتان دچار مشکلاتی هستید یا در فرزند شما احساس حقارت شکل گرفته است و به دنبال راهی برای کاهش و از بین بردن این موضوع می‌باشید لازم است که از یک مشاور و روانشناس نوجوان کمک بگیرید. روانشناس با بررسی علل شکل گیری و جلسات خانواده درمانی کمک می‌کند تا این احساس به مرور در نوجوان از بین برود و نوجوان بتواند بهداشت جسمی و روانی خود را بدست آورد.

برای آگاهی بیشتر درباره روانشناسی نوجوان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

سوالات متداول

چه رفتارهایی موجب تحقیر نوجوان می‌شود؟

رفتارهایی مانند برچسب زدن‌های منفی، حرف‌های کنایه آمیز، مقایسه کردن نوجوان با دیگران و انتقاد کردن خصوصا در جمع باعث تحقیر نوجوان شده و اثرات منفی زیادی را برای او دارد.

تاثیرات روانی تحقیر نوجوانان چیست؟

تحقیر نوجوانان باعث می‌شود که خود را به حدی بی ارزش بدانند که فکر می‌کنند وجودشان برای هیچکس اهمیت و ارزشی ندارد. احساس حقارت آنچنان در وجود آن‌ها ریشه می‌دواند که به شکل یک عقده روانی در بزرگسالی خود را نشان می‌دهد و تعاملات اجتماعی آنان تحت تاثیر قرار می‌‌گیرد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

منبع : تحقیر نوجوان

 

 

  • ۰۰/۰۲/۰۷
  • ذهن نو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی